Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων
ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Περιγραφή Προγράμματος

H μετάδοση της πληροφορίας στην εποχή μας είναι από τα πλέον σημαντικά χαρακτηριστικά που βοηθούν όλες τις εταιρίες να αναπτυχθούν. Η μετάδοση αυτή γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα. Αυτό συνεπάγεται αντίστοιχα και μεγάλη ζήτηση σε άτομα που έχουν την τεχνογνωσία να υποστηρίξουν αυτά τα συστήματα.

Ο Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων είναι ο εξειδικευμένος που χειρίζεται θέματα που αφορούν στη δικτύωση υπολογιστών, στη δικτύωση κτιρίων και στη διαχείριση συστημάτων για πολλούς χρήστες, είναι ο administrator των συστημάτων αυτών.

Είναι ο "Μάγος της Τεχνολογίας" απαραίτητος στη σύγχρονη επιχείρηση για να εγκαταστήσει, να υποστηρίξει και να διευθύνει το πληροφοριακό σύστημα της.

Ο Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων αντιμετωπίζει προβλήματα του Hardware και του Software σε υπολογιστές, σε τοπικά δίκτυα και στην επικοινωνία της επιχείρησης με τον έξω κόσμο (Internet, Intranet, Extranet). Ρυθμίζει τις παραμέτρους των συστημάτων έτσι ώστε να έχουν την τέλεια απόδοση ανάλογα με τις ανάγκες και το μέγεθος της επιχείρησης. Γνωρίζει να εγκαθιστά και να υποστηρίζει εσωτερικά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα μεγάλων επιχειρήσεων με τα υποκαταστήματά τους ή τους Αντιπροσώπους τους (Intranets).

Κατέχει άριστα τις δυνατότητες των σύγχρονων υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ΟΤΕ ή τις ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε ό,τι αφορά ταχύτητες γραμμών, εύρος γραμμών, τιμή, εξοπλισμό (Routers, Multiplexors κ.λπ.) και μπορεί να επιλέγει τον καλύτερο συνδυασμό για τις ανάγκες της συγκεκριμένης επιχείρησης. Γνωρίζει τα μυστικά της κινητής τηλεφωνίας.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Ο Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων, απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί ως:

  • Στέλεχος μιας επιχείρησης με καθήκοντα administrator δικτύων Η/Υ
  • Στέλεχος Μηχανογραφικών Κέντρων
  • Σύμβουλος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις
  • Ως ελεύθερος επαγγελματίας αναπτύσοντας τη δική του επιχείρηση εγκατάστασης, αξιοποίησης και συντήρησης Η/Υ και Δικτύων και υποστήριξης τηλεπικοινωνιακών συστημάτων
  • Στο Δημόσιο τομέα

Ο ΟΜΗΡΟΣ είναι σήμερα ο μόνος εκπαιδευτικός οργανισμός στην Ελλάδα, που λειτουργεί σαν συνεργάτης της MICROSOFT και της IBM και ως εξεταστικό κέντρο των οργανισμών πιστοποίησης PROMETRIC και Key CERT. Παράλληλα, ο ΟΜΗΡΟΣ, αναγνωρίζοντας την ανάγκη της πληροφορικής για κάθε Επαγγελματία του αύριο, δημιούργησε πρωτοποριακά προγράμματα σε όλες τις ειδικότητες, βασισμένα στην πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες.
Παρέχει υψηλού επιπέδου τεχνική εκπαίδευση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες των κολοσσών της πληροφορικής και των επικοινωνιών και δίνει στους σπουδαστές του την δυνατότητα να ονομασθούν "Certified Professionals", μια διάκριση που κάνει τους αποφοίτους του ΟΜΗΡΟΥ περιζήτητους επαγγελματίες του χώρου.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Τμήμα:
Πληροφορική & Νέες Τεχνολογίες

Τίτλος που θα λάβω με τη λήξη των σπουδών:
Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης

Τρόπος Φοίτησης:
Πλήρους Φοίτησης

Διάρκεια Φοίτησης:
2 έτη

Χώρα:
Ελλάδα

Πόλη:
Αθήνα