Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων
ΙΕΚ ΑΚΜΗ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Περιγραφή Προγράμματος

Ο Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων είναι ένα επάγγελμα άκρως ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας, χάρη στις συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες στον ιατρικό εξοπλισμό του κλάδου της Υγείας.

Ο Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με τις ολοκληρωμένες σπουδές του, είναι υπεύθυνος για την εγκατάσταση, τον έλεγχο, την επισκευή και τη συντήρηση του ιατρικού εξοπλισμού, από ακτινολογικά μηχανήματα, μονάδες τεχνητού νεφρού, και καρδιογράφους μέχρι βηματοδότες και monitor εντατικής θεραπείας. Είναι ο επαγγελματίας που, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς επιστήμονες, θα πιστοποιήσει την καταλληλόλητα και την πρότυπη λειτουργία του εξοπλισμού και παράλληλα θα εκπαιδεύσει το προσωπικό στον χειρισμό των μηχανημάτων.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ 

Φοιτώντας στη σχολή Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

  • Άρτια εξοπλισμένος επαγγελματικός χώρος ακτινοτεχνολογίας, με Ηλεκτρονικά και Ιατρικά Μηχανήματα αιχμής (π.χ. ακτινολογικό μηχάνημα, καρδιογράφος).
  • Πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας και μεγάλες αντιπροσωπείες ιατρικών μηχανημάτων (Medicon, Euromedica, Βιοϊατρική, Best Medical, ΚΑΠΑ Solutions, Χριστοφιλόπουλος, Sadent κ.ά.).
  • Εκπαιδευτική συνεργασία με το τμήμα Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
  • Διδάσκεσαι από κορυφαίους καθηγητές, έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες των ηλεκτρονικών, της πληροφορικής και της τεχνολογίας ιατρικών οργάνων.
  • Παρακολουθείς σεμινάρια και συμμετέχεις σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, συνέδρια και εκθέσεις για τις εξελίξεις στον τομέα των ιατρικών οργάνων.  

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου ως Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων:

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην τεχνολογία Ιατρικών Οργάνων όπως «Βιοϊατρική Τεχνολογία», «Επεμβάσεις και εμφυτεύματα καρδιάς», «Ρομποτική Χειρουργική», κ.ά.
  • Nα συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο «BEng (Hons) Electrical & Electronic Systems Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών Μηχανικών», στα ελληνικά.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑ: Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 2122 220200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σωτήρος Διός 1, 2122 220200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 14, 2310 260200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, τηλ.: 2122 220200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑ: Ασκληπιού 29 & Πατρόκλου, Λάρισα, 2410 660400
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΡΟΔΟΥ: Βύρωνος 1, 2122 220200

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος >

Πρόσθετες Πληροφορίες

Τμήμα:
Τεχνικά Επαγγέλματα

Τίτλος που θα λάβω με τη λήξη των σπουδών:
Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης

Τρόπος Φοίτησης:
Πλήρους Φοίτησης

Διάρκεια Φοίτησης:
2 έτη

Χώρα:
Ελλάδα

Πόλη:
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Κρήτη - Ηράκλειο
Λάρισα
Πειραιάς
Ρόδος