Τεχνικός Αυτοματισμών
ΙΕΚ ΑΚΜΗ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Περιγραφή Προγράμματος

Ο Τεχνικός Αυτοματισμών κατατάσσεται στα επαγγέλματα του μέλλοντος. Άλλωστε, ο βιομηχανικός αυτοματισμός κατέχει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά με εφαρμογές σε καίριους κλάδους και υπηρεσίες όπως η ενέργεια, η ναυτιλία, η μεταλλουργία, οι μεταφορές, η ρομποτική χειρουργική, η κυβερνοασφάλεια κ.ά. Αλλά και στην καθημερινή μας ζωή η διείσδυση έξυπνων τεχνολογιών οικιακού αυτοματισμού αυξάνεται διαρκώς.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που πλαισιώνεται από εκπαίδευση δίπλα σε κορυφαίες παγκοσμίως εταιρίες αυτοματισμών, ο Τεχνικός Αυτοματισμών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ εξειδικεύεται στον έλεγχο, την εγκατάσταση την επισκευή και τη συντήρηση συστημάτων βιομηχανικού και οικιακού αυτοματισμού.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ 

Φοιτώντας στη σχολή Αυτοματισμού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

  • Αποκλειστικές συνεργασίες με τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες αυτοματισμών και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού ABB, SIEMENS, ΟLYMPIA ELECTRONICS, GI SECURITY, στο πλαίσιο των οποίων οι σπουδαστές Αυτοματισμού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ εξειδικεύονται σε συστήματα αιχμής και παρακολουθούν σεμινάρια με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο.
  • Η σχολή Αυτοματιστών του ΙΕΚ ΑΚΜH
  • Λαμβάνεις άδεια εγκαταστάσεων συστημάτων ασφαλείας (συναγερμοί).
  • Το μοναδικό ΙΕΚ που διαθέτει εντός της Σχολής πλήρως εξοπλισμένους εργαστηριακούς χώρους στα πρότυπα επαγγελματικών εργαστηρίων ηλεκτρολογίας-αυτοματισμών (ηλεκτρολογίο, αυτοματισμοί, ηλεκτρολογίας/ηλεκτρονικών).
  • Εξειδικεύεσαι στην κατασκευή, συντήρηση και επισκευή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ανελκυστήρων.
  • Πραγματοποιείς πληθώρα εκπαιδευτικών επισκέψεων σε εταιρείες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, κατασκευαστικές εταιρίες και παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

 Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου ως Τεχνικός Αυτοματισμών :

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου

  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στη μηχανολογία όπως «Συστήματα Συναγερμού και Πυρανίχνευσης», «Συστήματα για Έξυπνα Σπίτια/Προγραμματισμός και Συνδέσεις», «Arduino», κ.ά.
  • Nα συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο BEng (Hons) Electrical & Electronic Systems Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών Μηχανικών”, στα ελληνικά.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑ: Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 2122 220200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σωτήρος Διός 1, 2122 220200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 14, 2310 260200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, τηλ.: 2122 220200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑ: Ασκληπιού 29 & Πατρόκλου, Λάρισα, 2410 660400
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΡΟΔΟΥ: Βύρωνος 1, 2122 220200

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος >

Πρόσθετες Πληροφορίες

Τμήμα:
Τεχνικά Επαγγέλματα

Τίτλος που θα λάβω με τη λήξη των σπουδών:
Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης

Τρόπος Φοίτησης:
Πλήρους Φοίτησης

Διάρκεια Φοίτησης:
2 έτη

Χώρα:
Ελλάδα

Πόλη:
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Κρήτη - Ηράκλειο
Λάρισα
Πειραιάς
Ρόδος