Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, Director του HIGGS, απαντά στις ερωτήσεις του Look4Studies.com

"Αυτό που δεν έκανα τελικά όσο θα ήθελα είναι περισσότερες εμπειρίες εθελοντισμού κατά τη διάρκεια των σχολικών μου χρόνων - ωραία τα καλοκαίρια στον ήλιο αλλά θα μπορούσα να αποκτήσω ακόμα περισσότερες εμπειρίες συμμετέχοντας για έναν καλό σκοπό."

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σας όνειρο;

Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να ένα ισχυρό οικοσύστημα ελληνικών ΜΚΟ το οποίο αρχίζει να αυτοκαταργείται σταδιακά καθώς παύουν να υπάρχουν οι ανάγκες που το γέννησαν ή, ακόμα καλύτερα, να μεταναστεύει σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες όπου μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Αν ξεκινούσατε σήμερα τη σταδιοδρομία σας, θα κάνατε άλλες επιλογές;

Μια βασική: θα είχα κοιτάξει πιο προσεκτικά τον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και των ΜΚΟ ώστε να βρω γρηγορότερα μια θέση που θα υπηρετεί καλύτερα το κοινό καλό.

Αν συναντούσατε το νεότερο εαυτό σας (όταν ήσασταν 20 χρονών) ποια συμβουλή θα του δίνατε;

Εντόπισε μια ανάγκη και ξεκίνα μια πρωτοβουλία τώρα.   

Αν είχατε τη δύναμη να αλλάξετε κάτι στο παρελθόν, τι θα ήταν αυτό;

Αυτό που δεν έκανα τελικά όσο θα ήθελα είναι περισσότερες εμπειρίες εθελοντισμού κατά τη διάρκεια των σχολικών μου χρόνων - ωραία τα καλοκαίρια στον ήλιο αλλά θα μπορούσα να αποκτήσω ακόμα περισσότερες εμπειρίες συμμετέχοντας για έναν καλό σκοπό.

Ποιες ήταν οι σπουδές σας;

Ναυτιλιακά στην αρχή, διεθνής πολιτική οικονομία στη συνέχεια για να καταλήξω με ένα διδακτορικό στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία σας μέχρι σήμερα;

Η έγκριση της δωρεάς για τη δημιουργία του HIGGS από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies

Πώς αντιμετωπίζετε τις νέες προκλήσεις;

Με χαμόγελο! Κάθε πρόκληση και μια ευκαιρία για κάτι δημιουργικό, μια έξοδος από την πιθανή μονοτονία.

Τι σας θυμώνει;

Που δεν μπορώ να καλύψω όλες τις ανάγκες που εντοπίζω, που μένουν ακόμα και σήμερα συμπολίτες μας αδρανείς σε όλο αυτό που συμβαίνει.

Τι σας κάνει να γελάτε;

Σε προσωπικό επίπεδο τα πειράγματα του Φίλιππου. Σε επαγγελματικό η ενέργεια που βλέπω σε ανθρώπους που προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο – ή έστω να τον κάνουν καλύτερο. 

Ποιο γεγονός άλλαξε κορυφαία την ζωή σας;

Δεν μπορώ να εντοπίσω κάποιο συγκεκριμένο γεγονός. Μάλλον μια σειρά από γεγονότα, όπου το ένα έχτιζε πάνω στην επίδραση του άλλου, με έφεραν εδώ που βρίσκομαι.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε αμήχανα;

Φεβρουάριος 2016 στην Ειδομένη, με ένα σωρό παιδάκια να μου ζητάνε σάντουιτς στο σημείο διανομής τροφίμων της PRAKSIS. 

Ποιες δραστηριότητες σας ενθουσιάζουν;

Γενικά τα περισσότερα αθλήματα, η κολύμβηση, ο κινηματογράφος. Κοινωφελείς δράσεις, ειδικά εκείνες που σχετίζονται άμεσα με τον συνάνθρωπο.

Ποιες προσωπικές σας συνήθειες σας έχουν βγει σε καλό;

Μέχρι πρόσφατα η καθημερινή άσκηση καθώς στο HIGGS έχουμε πολλά σκαλιά! Η δεκτικότητά μου να εξερευνήσω νέους τομείς και να ασχοληθώ με διάφορα ζητήματα. Σίγουρα και η παρατηρητικότητά μου και μια ελαφρά τάση προς την τελειομανία, αν και το τελευταίο δεν εκτιμάται πάντα από τους εκάστοτε συνεργάτες μου. 

Τι σας παθιάζει στη ζωή;

Η ίδια η ζωή, η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους, η προσπάθεια να βοηθήσεις.

Ποιος σας εμπνέει και γιατί;

Ο γιος μου ο Φίλιππος γιατί όλο θέλει να εξερευνά τον κόσμο, γιατί όταν θέλει να πετύχει κάτι το προσπαθεί συνεχώς ασχέτως τι εμπόδια έχει μπροστά του ή πόσες φορές θα αποτύχει.

CV | Σωτήρης Πετρόπουλος

Director HIGGS |Higher Incubator Giving Growth & Sustainability|

Στο διδακτορικό μου ήρθα σε επαφή με την Κοινωνία των Πολιτών και τις ΜΚΟ. Από το 2009 ασχολούμαι με το οικοσύστημα των ΜΚΟ, εισχωρώντας στα ενδότερα με το έργο «ΘΑΛΗΣ-Αξιολόγηση Ελληνικών ΜΚΟ». Το 2012 ξεκίνησα να οργανώνω σεμινάρια capacity building για ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα. Έχοντας γνωρίσει τους ανθρώπους περισσοτέρων από 200 ΜΚΟ μπορώ και διατηρώ το χαμόγελό μου για τη μαγιά που υπάρχει για μαγικά πράγματα. Ευελπιστώ να βάλω μέσα από το HIGGS το δικό μου μικρό λιθαράκι στο ελληνικό οικοσύστημα ΜΚΟ.
____________________

Σπούδασε Ναυτιλιακά με Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία και Διδακτορικό στο Φαινόμενο των Περιφερειακών Συνεργασιών στον Αναπτυσσόμενο Κόσμο.

Δείτε προγράμματα σπουδών στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία και στις Πολιτικές Επιστήμες >

Bookmark and Share


Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on Google+ Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική