Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Ο Νίκος Σταυρακάκης απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies

Ο Νίκος Σταυρακάκης απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies


Ο Νίκος Σταυρακάκης, Business Consultant - Digital Marketing Strategy Specialist, απαντά στις ερωτήσεις του Look4Studies.com

"Θα επένδυα περισσότερο στην εκπαίδευση. Η γνώση είναι αυτό που δεν μπορεί να στο πάρει κανείς, είναι εξολοκλήρου δική σου."


Ποιο είναι το μεγαλύτερο σας όνειρο; 

Μεγάλη και δύσκολη κουβέντα. Σαν όνειρο σήμερα μπορώ να αναφέρω την ίδρυση μιας νεοφυούς επιχείρησης με πρωτοποριακό αντικείμενο. Δεν το ξέρω ακόμα αλλά θα το βρω.

Αν ξεκινούσατε σήμερα τη σταδιοδρομία σας, θα κάνατε άλλες επιλογές; 

Οι επιλογές μου δεν θα άλλαζαν. Θα επέλεγα και πάλι την τεχνολογία! Αυτό που θα άλλαζα είναι ο τρόπος αντιμετώπισης κάποιων καταστάσεων και θα προσέθετα μεγαλύτερη ευελιξία.

Αν συναντούσατε το νεότερο εαυτό σας (όταν ήσασταν 20 χρονών) ποια συμβουλή θα του δίνατε; 

Η συμβουλή μου είναι τρεις λέξεις "Γνώση, δηλαδή διαρκής μόρφωση σε πολλά επίπεδα, Υπομονή και Επιμονή."

Αν είχατε τη δύναμη να αλλάξετε κάτι στο παρελθόν, τι θα ήταν αυτό; 

Θα επένδυα περισσότερο στην εκπαίδευση. Η γνώση είναι αυτό που δεν μπορεί να στο πάρει κανείς, είναι εξολοκλήρου δική σου.

Ποιες ήταν οι σπουδές σας; 

Είμαι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Diploma in Management Marketing από το BCA και ABE London, Ανάλυση και Προγραμματισμός CCS, Digital Marketing Diploma, και πολλά σεμινάρια σε επιχειρησιακό επίπεδο και σεμινάρια αυτοβελτίωσης.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία σας μέχρι σήμερα; 

Αυτό που θεωρώ σαν τη μεγαλύτερη μου επιτυχία είναι η δημιουργία της Otenet. Είμαι περήφανος που ήμουν στην αρχική διοικητική ομάδα δημιουργίας και λειτουργίας της και το κυριότερο που καταφέραμε σήμερα στην Ελλάδα των τόσων προβλημάτων οι συνδεδεμένοι στο Internet να είναι περίπου όσοι και οι κάτοικοι της χώρας. 

Πώς αντιμετωπίζετε τις νέες προκλήσεις; 

Με ενθουσιασμό και πρόθυμος να συμμετάσχω σε οτιδήποτε νέο και καινοτόμο. 

Τι σας θυμώνει; 

Οι κακοπροαίρετοι και αχάριστοι άνθρωποι.

Τι σας κάνει να γελάτε; 

Οι έξυπνοι και αυθόρμητοι άνθρωποι και οι ατάκες τους.

Ποιο γεγονός άλλαξε κορυφαία την ζωή σας; 

Μα ποιό άλλο, το Internet φυσικά. Όταν μιλούσαμε για το Internet στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του '90 και μερικά χρόνια αργότερα για Digital Marketing μας κοιτούσαν και μας αντιμετώπιζαν σαν εξωγήινους.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε αμήχανα; 

Όταν συνάντησα πριν από λίγο καιρό σε ένα μπαράκι μια παρέα από παλιούς "μαθητές" μου, από την περίοδο που δίδασκα, και μου μίλησαν στο πληθυντικό με σεβασμό προς τον κύριο καθηγητή τους. Τότε πραγματικά αισθάνθηκα εντελώς μα εντελώς αμήχανα γιατί αν και αισθάνομαι συνομήλικός τους δυστυχώς δεν είμαι.

Ποιες δραστηριότητες σας ενθουσιάζουν; 

Με ενθουσιάζει οτιδήποτε νέο που έχει μέσα του το σπέρμα της δημιουργίας και της ανάπτυξης.

Ποιες προσωπικές σας συνήθειες σας έχουν βγει σε καλό; 

Υπάρχει μία παροιμία, αν δεν κάνω λάθος Σουηδική, που λέει: "Κάνε το hobby δουλειά και τη δουλειά hobby". Αυτό ακριβώς έκανα.

Τι σας παθιάζει στη ζωή; 

Η δημιουργία.

Ποιος σας εμπνέει και γιατί; 

Με εμπνέει ο γιός μου, φοιτητής Μεταλλειολόγος στο ΕΜΠ, γιατί είναι 20 χρονών και του ανοίγονται μπροστά του όλες οι προοπτικές και οι δυνατότητες. Έχει πάθος και διάθεση για ζωή και δημιουργία.

Δείτε προγράμματα σπουδών στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Πληροφορικής

Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on Google+ Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική