Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Η Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies

Ο Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies

Η Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά, δημιουργός του Living Postcards, απαντά στις ερωτήσεις του Look4Studies.com

"Αν συναντούσα το νεότερο εαυτό μου θα τον συμβούλευα Να είναι πιο ''σκληρός''. Να κάνει παρέα μόνο με ανθρώπους που έχουν πετύχει και έχουν να του πούνε πράγματα σημαντικά για την εξέλιξη του. Να μην χαλιέται σε ανθρώπους, υποσχέσεις και "παχιά λόγια". Να μην χάνει χρόνο.."

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σας όνειρο; 

Νομίζω ότι η λέξη ''όνειρο'' λείπει από το λεξιλόγιο μου. Κυρίως έχω στόχους. Οπότε θεωρώ ότι μεγαλύτερος στόχος μου είναι να φτάσει η πλατφόρμα που δημιούργησα στο σημείο να είναι συνώνυμο του "νέου προσώπου της Ελλάδας" όπως εγώ το φαντάζομαι.

Αν ξεκινούσατε σήμερα τη σταδιοδρομία σας, θα κάνατε άλλες επιλογές; 

Ω ναι. Χιλιάδες! Αλίμονο αν τα ξέραμε όλα από την αρχή...

Αν συναντούσατε το νεότερο εαυτό σας (όταν ήσασταν 20 χρονών) ποια συμβουλή θα του δίνατε; 

Να είναι πιο ''σκληρός''. Να κάνει παρέα μόνο με ανθρώπους που έχουν πετύχει και έχουν να του πούνε πράγματα σημαντικά για την εξέλιξη του. Να μην χαλιέται σε ανθρώπους, υποσχέσεις και "παχιά λόγια".  Να μην χάνει χρόνο..

Αν είχατε τη δύναμη να αλλάξετε κάτι στο παρελθόν, τι θα ήταν αυτό; 

Θα άλλαζα πολλά. Βλέπετε είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που δεν λένε ποτέ την φράση "δεν μετανιώνω για τα λάθη μου", την βρίσκω φριχτά εγωιστική και ψευδή. Οπότε από τις πολλές λάθος επιλογές, θα άλλαζα μάλλον την αφέλεια και τον 20χρονο αυθορμητισμό μου. 

Ποιες ήταν οι σπουδές σας; 

Marketing, social media, public relations, και διαφήμιση. Ευτυχώς πέρα από αυτά μπόρεσα να σπουδάσω φωτογραφία και θέατρο και λέω "ευτυχώς" γιατί αυτοί οι δρόμοι με έμαθαν πολλά περισσότερα από την ανθρώπινη φύση που με βοήθησαν μετά στα επαγγελματικά μου πλάνα απίστευτα.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία σας μέχρι σήμερα; 

Το ότι μπορεί πλέον το living postcards να έχει σταθερές συνεργασίες από το εξωτερικό μέσω άρθρων σε περιοδικά - μεγάλα sites με σκοπό να προβάλλει την χώρα, και να στηρίζει τους δημιουργούς, με δημιουργικά events. 

Η Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies

Πώς αντιμετωπίζετε τις νέες προκλήσεις; 

Με χαμόγελο, πείσμα και μπόλικο αυτο-σαρκασμό.. 

Τι σας θυμώνει; 

Με θυμώνει αφόρητα η έλλειψη ταπεινοφροσύνης από δημιουργούς που τώρα ξεκινάνε και θεωρούν ότι ακριβώς επειδή έχουν ταλέντο, τους χρωστά όλος ο πλανήτης. Δυστυχώς το συναντώ συχνά. Η αγένεια στην καθημερινότητα. Η λανθάνουσα "οικειότητα" και η έλλειψη διακριτικότητας. Η χυδαιότητα σε όλες τις τις εκφράσεις. (Είναι αρκετά από ότι βλέπετε.)

Τι σας κάνει να γελάτε; 

Κάθε μέρα που ξυπνώ καλά και είμαι ακόμα υγιής. Ο σκύλος μου. Η κάθε επαγγελματική επιτυχία και ο κάθε στόχος που τον φέρνω εις πέρας. Η οικογένεια μου. Τα καλά οικονομικά deals.

Ποιο γεγονός άλλαξε κορυφαία την ζωή σας; 

Οι θάνατοι των δικών μου ανθρώπων. Είναι αυτή η έννοια του θανάτου που με έκανε να μην εφησυχάζω με τίποτα. Και να μην σταματώ να δημιουργώ. Και να μην θεωρώ δεδομένα τα πάντα.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε αμήχανα; 

Δεν νιώθω αμήχανα, το ένιωθα αυτό μικρότερη. Τώρα όχι.. Αυτά είναι τα καλά του να μεγαλώνεις.

Ποιες δραστηριότητες σας ενθουσιάζουν; 

Το να επισκέπτομαι περίεργα εστιατόρια με ethnic κουζίνα -πάντα μόνη μου- και να διαβάζω τα αγαπημένα μου περιοδικά τρώγοντας. Οι βόλτες στις άδειες παραλίες και το τρέξιμο στις μεγάλες λεωφόρους της πόλης για εκτόνωση.

Ποιες προσωπικές σας συνήθειες σας έχουν βγει σε καλό; 

Νομίζω η διαίσθηση μου, ναι, αυτή με έχει σώσει από πολλά άσχημα.

Τι σας παθιάζει στη ζωή; 

Η υγεία, η θάλασσα, η δημιουργικότητα, οι ''χορτάτοι'' ακομπλεξάριστοι άνθρωποι, η βαφτιστήρα μου, και φυσικά το Living Postcards.

Ποιος σας εμπνέει και γιατί; 

Οι άνθρωποι που παλεύουν και πετυχαίνουν. Αυτοί που δεν ασχολούνται με τα ''μικρά'' γύρω τους, αλλά τους καίει μέσα τους να εξελιχθούν και παράλληλα παραμένουν τίμιοι μέσα τους, ήρεμοι και με τον καλό λόγο για τους ανταγωνιστές τους. Είναι τα δικά μου πρότυπα.

CV | Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά

Γεννημένη στην αγαπημένη της πόλη, την Αθήνα, έναν Απρίλη, αιώνες πριν. Σπούδασε marketing - τεχνικές πωλήσεων, διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις, φωτογραφία κι υποκριτική. Δούλεψε σε πολλές εταιρείες στις πωλήσεις και στο κομμάτι του marketing και μαζί με την ομάδα της δημιούργησε την πλατφόρμα www.living-postcards.com, ένα site που προσπαθεί να προωθήσει στο εξωτερικό όλα τα όμορφα πράγματα της Ελλάδας εν καιρώ κρίσης. 
Δουλεύει πολύ. Δημιουργεί πολύ. Δεν κοιμάται πολύ, μόνο γράφει και ταξιδεύει προσπαθώντας να ανακαλύψει χαμένους θησαυρούς αυτής της χώρας, όπως τοπικά προϊόντα, ανθρώπους που έχουν να πουν μια ιστορία και καλλιτέχνες.''

Δείτε προγράμματα σπουδών στον τομέα του Marketing και των Τεχνών 

Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on Google+ Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική