Study in Hungary

Study in Hungary

Προφίλ Εκπαιδευτικού Οργανισμού

Σπουδάστε στην Ουγγαρία με τους επίσημους αντιπροσώπους των Ουγγρικών πανεπιστημίων 

Αγγλόφωνα Πανεπιστημιακά Προγράμματα

Η Ουγγαρία είναι μια χώρα φημισμένη για την εκπαιδευτική της ιστορία με πανεπιστήμια που συγκαταλέγονται στα αρχαιότερα και καλύτερα της Ευρώπης. Η ισχυρή παράδοση πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την πλούσια πείρα, το διαθέσιμο πνευματικό δυναμικό και τη διεθνή δικτύωση εξασφάλισε τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία, από το 1983, τμημάτων για αλλοδαπούς φοιτητές με γλώσσες διδασκαλίας τα Γερμανικά και τα Αγγλικά. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ουγγαρίας έχουν αναγνωρισθεί διεθνώς με πολλές διακρίσεις καθώς τα πανεπιστήμια της κατατάσσονται πρώτα σε αριθμό αποφοίτων πανεπιστημίων που τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ. Οι Εκπαιδευτικοί Σύμβουλοι «Study in Hungary» είναι οι επίσημοι αντιπρόσωποι της Ένωσης Ουγγρικών Αγγλόφωνων Πανεπιστημιακών προγραμμάτων των Ουγγρικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Οι εκατοντάδες μέχρι σήμερα απόφοιτοι με επιτυχημένη και αναγνωρισμένη επαγγελματική σταδιοδρομία, αποδεικνύουν ότι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στο τομέα των σπουδών και της επαγγελματικής κατάρτισης.

Διοργανώνουμε:

 • Τις ετήσιες εισαγωγικές εξετάσεις πανελλαδικά (Γραπτές και προφορικές εξετάσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στην Ελλάδα και γίνονται από Ούγγρους Καθηγητές οι οποίοι εξετάζουν τους υποψήφιους στην Βιολογία, τη Χημεία και τα Αγγλικά)
 • Ταξίδι στα Πανεπιστήμια Πολλοί υποψήφιοι και πολλοί γονείς, πριν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε εγγραφή θέλουν να επισκεφτούν το Πανεπιστήμιο που τους ενδιαφέρει καθώς να κάνουν και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη που θα ζήσουν τα επόμενα χρόνια. Μπορούμε να οργανώσουμε ένα ταξίδι με σκοπό την επίσκεψη των πανεπιστημίων και μαζί με έναν εκπαιδευτικό σύμβουλο. Η διαμονή γίνεται σε ξενοδοχεία της αρεσκείας σας.

Τι προσφέρουμε:

 • Αίτηση σε παραπάνω από ένα πανεπιστήμιο
 • Τη δημιουργία φακέλου με όλα τα απαραίτητα έγγραφα με όλες τις απαραίτητες μεταφράσεις
 • Ενδεικτικά τεστ με αυτά της εξέτασης καθώς και την ύλη των εξετάσεων
 • Παρακολούθηση μαθημάτων (Χημεία-Βιολογία)
 • Τη δημιουργία εγχώριου λογαριασμού τραπέζης 
 • Την απόκτηση τοπικού αριθμού τηλεφώνου
 • Τη συστηματική εποπτεία της Ακαδημαϊκής πορείας καθ' όλη τη διάρκεια σπουδών
 • Παραλαβή από το αεροδρόμιο κατόπιν ζήτησης
 • Βοήθεια στην εξεύρεση διαμερίσματος για ενοικίαση καθώς και για αγορά/ επένδυση
 • Βοήθεια στην διευθέτηση γραφειοκρατικών ζητημάτων, όπως η ιατρική ασφάλιση και η εγγραφή διαμονής

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος >

Πανεπιστήμιο Albert Szent-Gyorgi, Σέγκετ

Το Πανεπιστήμιο του Szeged (SZTE) ιδρύθηκε το 1581, έχει ιστορικές παραδόσεις και τα επιτεύγματα, όπως το Βραβείο Νόμπελ Albert Szent-Györgyi κέρδισε το 1937, από τον οποίο πήρε και το όνομα του. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πανεπιστήμια της Ουγγαρίας, καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις σε όλες τις διεθνείς κατατάξεις. Σύμφωνα με την Ακαδημαϊκή κατάταξη των Παγκόσμιων Πανεπιστημίων είναι στα 20 καλύτερα πανεπιστήμια και το καλύτερο Ουγγρικό Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο με εξαιρετικά επιτεύγματα στον τομέα της έρευνας-ανάπτυξης  και της καινοτομίας. Έχει τον τίτλο του «πιο πράσινου» πανεπιστημίου στην Ουγγαρία και είναι ο τόπος «όπου η γνώση συναντά την πρόκληση».

Γραπτές και προφορικές εισαγωγικές εξετάσεις στη Βιολογία, τη Χημεία και τα Αγγλικά.

Πανεπιστήμιο Pecs

Το Πετς είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας. Η ανώτατη εκπαίδευση έχει μακροχρόνια παράδοση, ισχυρές ιστορικές ρίζες και μεγάλο διεθνές κύρος, το οποίο οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η Ουγγαρία έχει αναδείξει 13 Νομπελίστες. Το 1367 έτος κατά το οποίο ο Λουδοβίκος Α' ίδρυσε το πρώτο Πανεπιστήμιο της χώρας στη πόλη του Πετς (Pecs), μία μόλις δεκαετία μετά την ίδρυση των πρώτων πανεπιστημίων της Κεντρικής Ευρώπης.

Γραπτές και προφορικές εισαγωγικές εξετάσεις στη Βιολογία, τη Χημεία και τα Αγγλικά.

Πανεπιστήμιο Semmelweis, Βουδαπέστη

Το Πανεπιστήμιο Semmelweis ιδρύθηκε το 1769 είναι η παλαιότερη ιατρική σχολή στην Ουγγαρία. Πήρε το όνομα του από τον μαιευτήρα Ignác Semmelweis (1818-1865), που ανακάλυψε την αιτία του επιλόχειου πυρετού στη δεκαετία του 1840. Το Πανεπιστήμιο Semmelweis είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης στην Ουγγαρία. Ήταν το πρώτο ουγγρικό πανεπιστήμιο, το οποίο άρχισε τα γερμανόφωνα μαθήματα στην Σχολή Ιατρικής το 1983 και τα αγγλόγωνα μαθήματα ξεκίνησαν το 1987. Η ιατρική εκπαίδευση στο Semmelweis θεωρείται από τις καλύτερες στην Ευρώπη και είναι γνωστή για την πρωτοποριακή έρευνα και την καινοτομία μεταξύ της ιατρικής κοινότητας σε όλο τον κόσμο. 

Γραπτές και προφορικές εισαγωγικές εξετάσεις στη Βιολογία, τη Χημεία και τα Αγγλικά.

Πανεπιστήμιο Szent Istvan, Βουδαπέστη

Το 1787, λίγο μετά την ίδρυση της πρώτης παγκόσμιας κτηνιατρικής σχολής (1762, Λυών). Παρέχει στους φοιτητές βασικές γνώσεις στο τομέα της ιατρικής και της χειρουργικής επέμβασης  για τις  ασθένειες των ζώων και τη διαχείρισή τους. Το 2001 το πανεπιστήμιο άνοιξε τη μεγάλη ζωική κλινική στο Üllő που ήταν ένα σημαντικό βήμα στην εκπλήρωση των όρων πιστοποίησης της πρακτικής άσκησης, μιας και η κλινική είναι μεταξύ των πιο σύγχρονων μεγάλων ζωικών νοσοκομείων της Ευρώπης. Μετά το άνοιγμα της κλινικής, ο αριθμός των ασθενών διπλασιάστηκε. Η κράτηση της κλινικής σε λειτουργία έχει οδηγήσει στη σημαντική βελτίωση της πρακτικής κατάρτισης των σπουδαστών της Κτηνιατρικής.

Γραπτές και προφορικές εισαγωγικές εξετάσεις στη Βιολογία, τη Χημεία και τα Αγγλικά.

Πανεπιστήμιο Loránd Eötvös, Βουδαπέστη

Η Ουγγαρία έχει μια παλαιά και πλούσια παράδοση στους διάφορους τομείς της ψυχολογίας με παγκοσμίως γνωστές προσωπικότητες όπως ο Sándor Ferenczi, που καθιέρωσε τη σχολή ψυχανάλυσης της Βουδαπέστης, ο Lipót Szondi, ο οποίος ανέπτυξε τη θεωρία ενστίκτου και εφηύρε το διάσημο Szondi-τεστ, ο Lajos Kardos, ο οποίος συνδέεται με τον Mihály Bálint με τη σύγχρονη ψυχοθεραπεία. Διατηρώντας αυτήν την παράδοση, το πανεπιστήμιο Loránd Eötvös είναι ένα σημαντικό ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης στη Βουδαπέστη. Το πανεπιστήμιο Loránd Eötvös είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο συνεχούς ύπαρξης στην Ουγγαρία.        

Εξετάσεις στα αγγλικά.

McDaniel College, Βουδαπέστη

Το κολέγιο McDaniel είναι ένα πλήρως αναγνωρισμένο ιδιωτικό κολλέγιο ελεύθερων τεχνών και επιστημών, που βρίσκεται στο Westminister, Maryland των ΗΠΑ. Τα μαθήματα στο McDaniel στη Βουδαπέστη διδάσκονται από μια ιδιαίτερα καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα Αμερικανών, Βρετανών και Ούγγρων καθηγητών που είχαν ανώτερες θέσεις διδασκαλίας και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Διάρκεια Σπουδών: 4 χρόνια με δυνατότητα φοίτησης 2 χρόνια στη Βουδαπέστη και 2 στο Westminister, Maryland των Η.Π.Α ή και τα 4 χρόνια στη Βουδαπέστη.
Εισαγωγικές εξετάσεις στην Αγγλική γλώσσα και μια έκθεση σε γενικά θέματα ανάλογα με τον τομέα επιλογής.

Προπαρασκευαστικά Προγράμματα - Pre medical Programms McDaniel College, Βουδαπέστη

Το προπαρασκευαστικό πρόγραμμα παρέχει ένα ομαλό έτος προσαρμογής για όλους τους νεοφερμένους σπουδαστές. Το περιεχόμενο των μαθημάτων είναι βασισμένο στα θέματα των εισαγωγικών εξετάσεων των πανεπιστημίων. Υπάρχουν κανονικές εξετάσεις γραπτές και προφορικές στη διάρκεια του έτους με σκοπό οι σπουδαστές να οικειοποιηθούν τη μέθοδο των εξετάσεων και να προετοιμαστούν για αυτές. Σημειώνεται ένα υψηλό ποσοστό επιτυχίας μετά από την ολοκλήρωση του προπαρασκευαστικού προγράμματος, με την σωστή παρακολούθηση των μαθημάτων και με το απαιτούμενο διάβασμα οι σπουδαστές εισάγονται στη σχολή της επιλογής τους. 
Διάρκεια Σπουδών: 1 χρόνος ή 6 μήνες εντατικό πρόγραμμα
Μαθήματα: Αγγλικά, Αγγλική Επικοινωνία, Ιατρική Ορολογία στα Αγγλικά, Βιολογία, Χημεία, Φυσική, Ουγγρικά.
Χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος >

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΥΓΓΡΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Τηλ: 210 3241740 / 6972 353256
Ξενοφώντος 14, Αθήνα, 10557, Σύνταγμα