Στέλεχος Kρουαζιερόπλοιου
ΙΕΚ ΑΚΜΗ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Περιγραφή Προγράμματος

Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιου

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός πλοίων που κατακτούν τις θάλασσες, οι νέες δομές σε λιμάνια και η στροφή των επιβατών σε διακοπές με κρουαζιερόπλοιο, έχουν οδηγήσει τη βιομηχανία της κρουαζιέρας σε σημαντική άνοδο. Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού έχει αυξήσει την ανάγκη για καταρτισμένα στελέχη, που θα αποτελέσουν το «ιδανικό πλήρωμα» και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας στο χώρο των ναυτιλιακών.

Ως Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων, αξιοποιώντας πλήρως τα προνόμια σπουδών που προσφέρει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, θα αποκτήσεις τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την οργάνωση και λειτουργία όλων των τμημάτων εξυπηρέτησης ενός κρουαζιερόπλοιου, για να εργασθείς τόσο σε ελληνικά όσο και διεθνή κρουαζιερόπλοια.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Φοιτώντας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην ειδικότητα Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Αποκτάς εξειδικευμένες γνώσεις για τη βιομηχανία των κρουαζιέρων, τις αρχές που διέπουν τα κρουαζιερόπλοια, την ασφάλεια και την προστασία.

 • Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, καλλιεργείς μια πληθώρα δεξιοτήτων όπως οργανωτικότητα και διαχείριση ταξιδιωτικών υπηρεσιών, επικοινωνία και αντιμετώπιση προβλημάτων, ομαδικότητα, ηγετικές ικανότητες κ.α, με στόχο την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτισή σου.
 • Πραγματοποιείς εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, κρουαζιερόπλοια, πρακτορεία yachting, αλλά και μαρίνες.
 • Πραγματοποιείς την πρακτική σου άσκηση σε κορυφαίες διεθνείς εταιρείες κρουαζιερόπλοιων με την υποστήριξη του γραφείου σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
 • Τελειοποιείς τις σπουδές σου με εξειδικευμένα σεμινάρια, με στόχο να ενημερωθείς για τα πλέον πρόσφατα δεδομένα του επαγγέλματος που έχεις επιλέξει.
 • Πιστοποιείσαι με διεθνείς και αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

 Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει αποκλειστικά τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου ως Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων:

 •  Ως Εκπαιδευτικός Εταίρος του American Hotel and Lodging Association [AHLA] μπορείς να αποκτήσεις τις διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις του American Hotel & Lodging Educational Institute [AHLEI] 

       > Certified Guest Service Professional
       > Revenue Management
       > Managing Housekeeping Operation
       > Managing Front Office Operations
       > Management of Food & Beverage Operations

 •   Nα σπουδάσεις στο διεθνώς αναγνωρισμένο στον τουριστικό κλάδο, προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης VET BY EHL, από τον Όμιλο της Ecole hoteliere de Lausanne, σε συνεργασία με τον Όμιλο Μητροπολιτικό - ΑΚΜΗ

     > Hotel Administration Diploma
     > Sales Professional Diploma
     > Rooms Professional Diploma

 •  Να παρακολουθήσεις το ταχύρρυθμα σεμινάρια Barista- Bartending καθώς και προγράμματα εξειδίκευσης και Masterclassesόπως Hospitality Management, PR and Guest, Οινολογία κα.
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA (Hons) International Hospitality and Tourism Management”, στα ελληνικά.

 ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑ: Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 2122 220200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σωτήρος Διός 1, 2122 220200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 14, 2310 260200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, τηλ.: 2122 220200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑ: Ασκληπιού 29 & Πατρόκλου, Λάρισα, 2410 660400
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΡΟΔΟΥ: Βύρωνος 1, 2122 220200

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος >

Πρόσθετες Πληροφορίες

Τμήμα:
Γαστρονομία & Τουρισμός

Τίτλος που θα λάβω με τη λήξη των σπουδών:
Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης

Τρόπος Φοίτησης:
Πλήρους Φοίτησης

Διάρκεια Φοίτησης:
2 έτη

Χώρα:
Ελλάδα

Πόλη:
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Κρήτη - Ηράκλειο
Λάρισα
Πειραιάς
Ρόδος