Σεμινάριο 7 τρόποι για να πείσετε τον υποψήφιο πελάτη σας
Kariera Seminars

Kariera Seminars

Περιγραφή Προγράμματος

Τα περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα για τις πωλήσεις εστιάζονται κυρίως σε θέματα τακτικής. Καταγράφουν διαδικασίες και λογικά επιχειρήματα κάνοντας τους πωλητές περισσότερο οργανωμένους, αλλά δεν απαντούν σε έναν τεράστιο τομέα υποσυνείδητων επιδράσεων που επηρεάζουν καίρια τις αγοραστικές αποφάσεις του πελάτη. Έχει υπολογιστεί ότι το 85% του χρόνου ο ανθρώπινος εγκέφαλος βρίσκεται στον «αυτόματο πιλότο» λαμβάνοντας αποφάσεις βάσει απλών ασυνείδητων κανόνων, όπως για παράδειγμα «αφού είναι ακριβό, είναι ποιοτικό», «αφού έχει κόσμο το εστιατόριο, είναι καλό» κ.α.

Μαθαίνοντας πώς δημιουργούνται και λειτουργούν τέτοιου είδους κανόνες, θα ανακαλύψετε περισσότερους από επτά (7) νέους τρόπους να πείσετε τους υποψήφιους πελάτες σας να αγοράσουν για πρώτη φορά τα προϊόντα σας και να συνεχίσουν να το κάνουν στο μέλλον.
Γι’ αυτόν που γνωρίζει να χρησιμοποιεί αυτούς τους κανόνες οι πιθανότητες επιτυχίας στις πωλήσεις αυξάνονται θεαματικά.

Σκοπός
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναλύσει τον τρόπο λειτουργίας επιλεγμένων κοινωνικών και ψυχολογικών αντανακλαστικών που διαθέτουν οι πελάτες. Με την ολοκλήρωσή του θα κατανοείτε καλύτερα τους μη λογικούς παράγοντες που επηρεάζουν και διαμορφώνουν τις αγοραστικές αποφάσεις. Θα βελτιώσετε τις ικανότητές σας στη δημιουργία ερεθισμάτων ενεργοποίησης των αγοραστικών αντανακλαστικών των πελατών σας στις επικοινωνίες που πραγματοποιείτε μαζί τους.

Σε ποιους απευθύνεται
Σε πωλητές (έμπειρους ή νεοεισερχόμενους), νέους επαγγελματίες & επιχειρηματίες, τελειόφοιτους ή απόφοιτους σχολών marketing ή διαφήμισης, στελέχη επιχειρήσεων που ο ρόλος τους επιβάλει μαζική ή προσωπική επικοινωνία με τους πελάτες.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Τίτλος που θα λάβω με τη λήξη των σπουδών:
Βεβαίωση

Τρόπος Φοίτησης:
Μερικής Φοίτησης

Χώρα:
Ελλάδα

Πόλη:
Αθήνα