Ψυχοδραματικές τεχνικές στην Εκπαίδευση
Athens Psychodrama Institute

Athens Psychodrama Institute

Περιγραφή Προγράμματος

Ο εκπαιδευτικός, σε όποια βαθμίδα της εκπαίδευσης και αν εργάζεται, νηπιαγωγός, δάσκαλος, καθηγητής δευτεροβάθμιας ή ειδικότητες στην πρωτοβάθμια, καλείται στην εκπαιδευτική διαδικασία να έρθει αντιμέτωπος όχι με άτομα αλλά με την ομάδα της τάξης.

Για να μπορέσει να υλοποιήσει μία έστω ώρα διδασκαλίας καλείται να εντάξει παιδιά στο σύνολο της ομάδας, να διαχειριστεί τα δυναμικά αρχηγίας ή αποκλεισμού, παραβατικότητας, απόσυρσης ή επιθετικότητας κάποιων παιδιών αλλά και την όποια αντίδραση της ομάδας σ’ αυτά τα φαινόμενα.

Η πολύχρονη εμπειρία μας στα σχολεία μας έδειξε ότι ο εκπαιδευτικός, στερείται των γνώσεων όσον αφορά τη συμμετοχή της ομάδας στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη διαχείριση των δυναμικών της ομάδας και προσπαθεί με φιλότιμη προσωπική προσπάθεια να καλύψει το κενό αυτό, ώστε μετά το πέρας του ωραρίου του να αισθάνεται πως απέδωσε έργο

Οι εσωτερικές πιέσεις που υφίστανται όσοι  εργάζονται  ή εκπαιδεύουν ανθρώπινο δυναμικό είναι τεράστιες και καταλυτικές για τον ανθρώπινο οργανισμό τους.

Η θεωρητική και βιωματική γνώση αντιμετώπισης δυσκολιών βοηθά στο «ευ ζειν» όλων μας και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των καταστάσεων. Αυτό έχει αντίχτυπο όχι μόνο στη δουλειά μας αλλά και στην οικογένειά μας που πολλές φορές υφίσταται τις δικές μας εντάσεις προερχόμενες και από το χώρο εργασίας.

Για τους λόγους αυτούς το Ι.Ψ.Α. διοργανώνει το μικρό αυτό σεμιναριακό κύκλο σε μια προσπάθεια μετάδοσης γνώσης με βιωματικό τρόπο με εργαλείο την ψυχοδραματική μέθοδο ώστε τα αποτελέσματα να είναι τα μέγιστα δυνατά.

Συντονίστρια: Νένα Βλασσά,
Ψυχολόγος, Ψυχοδραματίστρια-Ψυχοθεραπεύτρια Διοικητικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) Iδρυτικό μέλος Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοδράματος, Υπεύθυνη ΙΨΑ.
Με ενεργή δράση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα προγράμματα πρόληψης της κοινότητας με κέντρο το σχολείο από το 1989.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Τίτλος που θα λάβω με τη λήξη των σπουδών:
Certificate

Τρόπος Φοίτησης:
Μερικής Φοίτησης

Χώρα:
Ελλάδα

Πόλη:
Αθήνα