Πολυτεχνείο Κρήτης

Πολυτεχνείο Κρήτης

Προφίλ Εκπαιδευτικού Οργανισμού

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, το οποίο δίνει έμφαση τόσο στη διδασκαλία όσο και στην έρευνα ιδρύθηκε το 1977 στα Χανιά και δέχτηκε τους πρώτους φοιτητές τον Οκτώβριο του 1984.

Σήμερα λειτουργούν 5 ακαδημαϊκά Τμήματα Μηχανικών, τα οποία έχουν θέσει πολύ υψηλούς στόχους. Πρόκειται για το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, τα οποία υποστηρίζει ακαδημαϊκά το Γενικό Τμήμα, ένα τμήμα βασικών επιστημών.

Η Πολυτεχνειούπολη είναι κτισμένη σε πανοραμική τοποθεσία στο Ακρωτήρι Χανίων, 7 Km βορειοανατολικά της πόλης και εκτείνεται σε έκταση 2.900 στρεμμάτων. Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στεγάζεται στο κτίριο της πρώην Γαλλικής Σχολής στη Χαλέπα, ενώ η Πρυτανεία και οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Πολυτεχνείου Κρήτης στεγάζονται στο Ενετικό Συγκρότημα των Παλαιών Φυλακών και Στρατώνων στην παλιά πόλη των Χανίων. Σκοπός του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι η ανάπτυξη σύγχρονων ειδικοτήτων, η έμφαση στην έρευνα σε τομείς προηγμένων τεχνολογιών καθώς και η στενή συνεργασία με τις βιομηχανικές και λοιπές παραγωγικές μονάδες της χώρας. Τα 57 εργαστήρια με εξαιρετικό εξοπλισμό, υποδομή υψηλής τεχνολογίας και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό αλλά και τα 125 μέλη του διδακτικού προσωπικού με διεθνή σταδιοδρομία πιστοποιούν την υψηλή στάθμη του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που παράγεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Πολυτεχνειούπολη και αναδεικνύουν το Πολυτεχνείο Κρήτης σε ένα από τα κορυφαία Ιδρύματα στην Ελλάδα στον τομέα της έρευνας.

Στους μελλοντικούς στόχους του Πολυτεχνείου Κρήτης περιλαμβάνεται η περαιτέρω ενίσχυση των βασικών επιστημών που προσφέρονται στο πρόγραμμα σπουδών των Τμημάτων ώστε να εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα εκπαίδευσης στους μέλλοντες μηχανικούς και η προσέλκυση των καλύτερων ερευνητών στους τομείς ενδιαφέροντος του Ιδρύματος.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολυτεχνείο Κρήτης
Τέρμα Οδού Αγίου Μάρκου
73132 Χανιά Κρήτης
Τηλ.: +30 28210 28400-2
Fax: +30 28210 28417