New York College

New York College

Προφίλ Εκπαιδευτικού Οργανισμού

New York College

New York College: Σπουδές με διεθνή αναγνώριση για καριέρα χωρίς σύνορα
Το New York College (NYC) ιδρύθηκε το 1989 σε συνεργασία με το κρατικό  πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, State University of New York, Empire State College και στη συνέχεια επέκτεινε τις ακαδημαϊκές συνεργασίες του στην Ευρώπη, με την σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με το University of Greenwich, Μ. Βρετανίας.
Οι φοιτητές του NYC αποκτούν τα αυθεντικά πτυχία των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων που πληρούν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Οδηγίας (36/05) για την ισοδυναμία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων μας.
Το New York College Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχει λάβει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ως κολέγιο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Ο εκπαιδευτικός Όμιλος New York College είναι πιστοποιημένος και αναγνωρισμένος από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης (BAC) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση.

Ακαδημαϊκές Συνεργασίες
Το New York College σήμερα, εκτός από την συνεργασία με το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Empire State College (SUNY/ ESC) προσφέρει τα προγράμματα σπουδών και τα αντίστοιχα πτυχία των: University of Greenwich (Αγγλία), University of Bolton (Αγγλία), National American University (Η.Π.Α.), Université Toulouse I-Capitole (Γαλλία) και Ecole Superieure de Gestion - Paris Graduate School of Management (Γαλλία).

Η Διεθνής Διάσταση του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College
1998: Το NYC ιδρύει το University of New York College in Prague (UNYP) στην Δημοκρατία της Τσεχίας, το οποίο υπήρξε και το πρώτο ιδιωτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Δημοκρατίας της Τσεχίας.
2001: Το NYC εγκαινιάζει το παράρτημά του στη Θεσσαλονίκη.
2002: Το NYC ιδρύει το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στα Τίρανα της Αλβανίας. Το University of New York in Tirana (UNYT) είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας.

Προγράμματα Σπουδών Bachelor, Master, MBA, Ph.D

Undergarduate (Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών)

Postgarduate (Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών)

PhD (Διδακτορικά)

  • PhD by Publication σε ένα πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων

Πολυπολιτισμικό Περιβάλλον
Το New York College έχει πρωτοπορήσει στη δημιουργία ενός πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος. Ακαδημαϊκοί, διοικητικό προσωπικό και φοιτητές από πολλές χώρες του κόσμου εργάζονται και σπουδάζουν στον οργανισμό μας. Στο NYC θεωρούμε τη διαφορετικότητα προνόμιο αφού ανοίγει νέους ορίζοντες στην γνώση, διανθίζει τις πολιτιστικές επαφές και πάνω απ’ όλα επιτρέπει στους σπουδαστές μας να ζήσουν την εμπειρία αυτής της πολυτισμικότητας, μια εμπειρία η οποία αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για τον μελλοντικό πολίτη μιας παγκόσμιας κοινότητας.

Ποιότητα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του NYC είναι απόφοιτοι των καλύτερων πανεπιστημίων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας έχουν εργασιακή και εκπαιδευτική εμπειρία, ενώ διαθέτουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους από διακεκριμένα Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.
Προσφέρουμε ευέλικτα προγράμματα σπουδών, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες των νέων, είτε αυτοί έχουν ήδη μπει στον εργασιακό στίβο, είτε πρόκειται να μπουν σύντομα. Συγχρόνως, δίνουμε έμφαση τόσο στην αύξηση όσο και στη διαρκή ανανέωση των προγραμμάτων σπουδών, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της εγχώριας και διεθνούς αγοράς εργασίας.

Γραφείο Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας
Μία από τις δεσμεύσεις του New York College είναι να προσφέρει στους αποφοίτους του ένα δυναμικό ξεκίνημα στην σύγχρονη ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να ζητούν επαγγελματικές συμβουλές από το Γραφείο Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας (Career Office) από το πρώτο έτος των σπουδών τους. Τόσο οι εκτενείς δεσμοί με εργοδότες, όσο και οι υπηρεσίες επαγγελματικής υποστήριξης, αλλά και ο σχεδιασμός των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, διασφαλίζουν ένα υψηλό βαθμό αποκατάστασης, των αποφοίτων μας. Το Γραφείο Διασύνδεσης κατά την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους διοργανώνει σεμινάρια που αφορούν την επαγγελματική σταδιοδρομία των φοιτητών, ομιλίες επιφανών επιστημόνων, ανθρώπων των επιχειρήσεων και καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα, στα πλαίσια της Εβδομάδας Καριέρας, διοργανώνει συνεντεύξεις με υπεύθυνους ανθρωπίνου δυναμικού μεγάλων οργανισμών.

Επιτυχίες και Διακρίσεις των Φοιτητών και Αποφοίτων μας
Το Ετήσιο Βιβλίο Αποφοίτων αποδεικνύει ότι ένα μεγάλο μέρος αποφοίτων του NYC έχουν ήδη απορροφηθεί σε υψηλές θέσεις τόσο σε Ελληνικές όσο και σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ πολλοί άλλοι έχουν γίνει δεκτοί σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων διεθνούς κύρους της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ίδρυμα του NYC στην Τσεχία, University of New York in Prague, κατατάσσεται ως το καλύτερο στην επαγγελματική αποκατάσταση με τους αποφοίτους του να εξασφαλίζουν τις υψηλότερες αμοιβές σύμφωνα με έρευνα του Τσέχικου Κρατικού Πανεπιστημίου του Καρόλου (Charles University).

Γραφείο Φοιτητικών Υποθέσεων
Το NYC δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο τμήμα Φοιτητικών Υποθέσεων και Δραστηριοτήτων, παρέχοντας τη δυνατότητα σους σπουδαστές να εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική τους εμπειρία. Ο κάθε φοιτητής έχει έναν ακαδημαϊκό σύμβουλο, που τον βοηθά στην επιλογή των αντικειμένων σπουδών του, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, και στο σχεδιασμό της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας ενώ η Συμβουλευτική Υπηρεσία υποστηρίζει την προσπάθεια μάθησης και επίτευξης των ακαδημαϊκών στόχων των φοιτητών, για να τους βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως να παρεμποδίζουν την ομαλή ακαδημαϊκή εκπαίδευσή τους. Επίσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φοιτητών το Γραφείο διοργανώνει εκδρομές, αθλητικές δραστηριότητες, επιμορφωτικά σεμινάρια, και πρακτική εξάσκηση ανάλογα με το αντικείμενο σπουδών των φοιτητών.

Σύγχρονες Εγκαταστάσεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Το NYC διαθέτει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις 6.000τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, στην ιστορική περιοχή της Πλάκας, καθώς και σε ένα μοντέρνο κτίριο λίγα μόλις μέτρα από το σταθμό ΗΣΑΠ της Καλλιθέας. Ανάλογες σύγχρονες εγκαταστάσεις  διαθέτει το NYC Θεσσαλονίκης. Οι Αίθουσες Υπολογιστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι εξοπλισμένες με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε Η/Υ, εκτυπωτές και video-conferencing σ’ ένα wireless περιβάλλον. Οι αίθουσες διδασκαλίας διαθέτουν όλα τα σύγχρονα μέσα διαδραστικής διδασκαλίας.
Η βιβλιοθήκη λειτουργεί 12 ώρες την ημέρα, ενώ εκτός από την έντυπη βιβλιογραφία, προσφέρεται και ηλεκτρονική πρόσβαση στις βιβλιοθήκες των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων, καθώς και στην Emerald e-library.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

NEW YORK COLLEGE
ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Αμαλίας 38 Σύνταγμα, 10558
Τηλ: 210 3225961-2, Fax: 210 3233337
Καλλιθέα
Θεσσαλονίκης 286, 17778
Τηλ: 210 4838071, Fax: 210 4820067

NEW YORK COLLEGE
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κατσιμίδη 6, 54639
Τηλ: 2310 889879, Fax: 2310 835211

Το New York College στα social media
Facebook: www.facebook.com/nyc.gr
YouTube: www.youtube.com/nycath
Twitter: twitter.com/nyc_gr