MBA in International Business (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων)
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
Σε συνεργασία με: University of East London

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Περιγραφή Προγράμματος

Το σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον απαιτεί από τα στελέχη Διοίκησης, εκτός από τις βασικές τους σπουδές, μια σειρά από δεξιότητες και γνώσεις που ολοκληρώνουν την προσωπικότητα και βοηθούν στη λήψη αποφάσεων, τη συνετή διαχείριση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των οργανισμών.

Το ελληνόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA in International Business έχει σχεδιαστεί με διεθνή προοπτική για απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν μια καριέρα με κοσμοπολίτικο προσανατολισμό, να αναπτύξουν ηγετική πορεία στη διεθνή οικονομική δραστηριότητα και ανάλυση διεθνών προβλημάτων και να γίνουν ανταγωνιστικοί στο παγκόσμιο επιχειρηματικό στερέωμα. Στη σύγχρονη, όλο προκλήσεις αγορά, τα στελέχη που διαθέτουν γνώσεις και εξειδίκευση στις διεθνείς επιχειρηματικές σχέσεις, στις συνθήκες λειτουργίας των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών, στο διεθνές δίκαιο και τις διαπραγματεύσεις διαθέτουν σημαντικό προβάδισμα, τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά εργασίας.

Οι φοιτητές του προγράμματος εστιάζουν στα παγκόσμια ζητήματα στρατηγικής οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, καθώς επίσης και στην σε βάθος κατανόηση του σύγχρονου, παγκοσμιοποιημένου επιχειρησιακού περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα συνδυάζει την θεωρία με την πρακτική, την ομαδική με την ατομική εργασία και δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα και την έρευνα. Παράλληλα τους εφοδιάζει με την τεχνογνωσία, την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα που απαιτεί η διοίκηση σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος >

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

 • Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα σπουδών με διεθνή αναγνώριση του πτυχίου που απονέμεται από το διακεκριμένο Βρετανικό Πανεπιστήμιο, University of East London.
 • Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος MBA International Business στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Master of Business Administration από το University of East London.
 • Προοπτικές γρήγορης επαγγελματικής εξέλιξης σε ανώτερες διοικητικές θέσεις επιχειρήσεων κάθε κλάδου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
 • Εξειδικευμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, με  έμφαση στη διεθνή διοίκηση επιχειρήσεων, που εφαρμόζει τη θεωρία στην πράξη και καλύπτει ευρύ φάσμα των σημαντικότερων θεμάτων του σύγχρονου μάνατζμεντ.
 • Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.
 • Παράλληλη παρακολούθηση σεμιναρίων και εκδηλώσεων από διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων με στόχο τη δικτύωση των φοιτητών με το Ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Επαγγελματικές Προοπτικές

Το πρόγραμμα MBA International Business προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε πτυχιούχους και επαγγελματίας ποικίλων ειδικοτήτων, που θέλουν να ανελιχθούν σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις επιχειρήσεων και οργανισμών. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε όλους τους κλάδους της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας ως: 

 • Στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
 • Στελέχη Διοίκησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
 • Σύμβουλοι επιχειρήσεων.
 • Στελέχη πωλήσεων, κ.α.
 • Δραστηριοποιηθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας τη δική τους επιχείρηση.
 • Να συνεχίσουν για διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κριτήρια Εισαγωγής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευρεία γκάμα πτυχιούχων και επαγγελματιών (Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ, Λογιστικής, Χρηματοικονομικής, Πληροφορικής, ΠολυτεχνικώνΣχολών, Νομικής, Επιστημών της Υγείας, Κοινωνικών - Ανθρωπιστικών Επιστημών κ.α.), που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον χώρο των επιχειρήσεων.

Ενθαρρύνεται η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στο πρόγραμμα και από υποψηφίους που δε διαθέτουν πρώτο πτυχίο, αλλά έχουν σχετική προϋπηρεσία και αποδεδειγμένες πρότερες γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Τμήμα:
Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών

Τίτλος που θα λάβω με τη λήξη των σπουδών:
Master of Business Administration

Τρόπος Φοίτησης:
Πλήρους Φοίτησης

Διάρκεια Φοίτησης:
1 έτος Full Time

Χώρα:
Ελλάδα

Πόλη:
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Μαρούσι
Πειραιάς