Υπηρεσίες Σπουδών  /  

Ξένες Γλώσσες

ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ - EuroLab

Ξένες Γλώσσες 


Ξένες Γλώσσες
Σε μια εποχή που οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί και ο κόσμος φαντάζει πλέον απίστευτα μικρός, η εκμάθηση ξένων γλωσσών γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη.

Παράλληλα, οι νέοι αναζητούν, όλο και περισσότερο, εξειδικευμένη γνώση στον τομέα που τους ενδιαφέρει, με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό και αρκετές φορές επιλέγουν να ακολουθήσουν μια καριέρα εκτός των συνόρων της Ελλάδας.

Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες έχει σημειωθεί αύξηση της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας σε μικρή ηλικία. Σε σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η υποχρεωτική εκμάθηση ξένης γλώσσας αρχίζει πλέον στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα παιδιά μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα στην ηλικία των 8 έως 10 ετών. Σε ορισμένες περιπτώσεις αρχίζουν ακόμα νωρίτερα, όπως στις αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας, καθώς και στη γερμανόφωνη κοινότητα του Βελγίου, όπου τα παιδιά αρχίζουν να μαθαίνουν την ξένη γλώσσα από το 3ο έτος της ηλικίας τους.

Όσο περισσότερες ξένες γλώσσες μαθαίνουμε τόσο πιο ευέλικτοι γινόμαστε στην αγορά εργασίας, αλλά και τόσο περισσότερα όπλα αποκτούμε για το βιογραφικό μας. Η εκμάθηση ξένων γλωσσών μας δίνει ακόμα την ελευθερία να σπουδάσουμε, να εργαστούμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να ζήσουμε σε έναν άλλον τόπο, και βέβαια, να ζήσουμε στον τόπο μας, καλύτερα!

Περισσότερα

Κέντρα Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών


Βρείτε τα εκπαιδευτικά κέντρα ξένων γλωσσών με βάση την περιοχή που σας ενδιαφέρει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Περισσότερα

Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on Google+ Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική