Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής - Με 1560 μόρια ο τελευταίος

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής - Με 1560 μόρια ο τελευταίος

Ξεπερνώντας το ψυχολογικό όριο των 19.063 μορίων, η Ιατρική Αθηνών διατήρησε το υψηλότερο σκαλί στον χάρτη των 450 Σχολών και Τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ωστόσο, φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά υποψήφιος ΓΕΛ, και όχι επιμέρους ειδικής κατηγορίας, εισήχθη με τόσο χαμηλό βαθμό: 1.560 μόρια στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού, του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας.

Ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης ευχήθηκε συγχαρητήρια και καλή τύχη σε όλους τους υποψηφίους που έδωσαν τη μάχη για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προαναγγέλλοντας ένα νέο σύστημα εισαγωγής, μετά από διάλογο και «χωρίς βιασύνη αλλά και χωρίς μεγάλες αναβολές», το οποίο θα δίνει βάρος στο Λύκειο, αντιμετωπίζοντας τις στρεβλώσεις του ισχύοντος συστήματος το οποίο έχει εξουθενωθεί όπως είπε.

Είναι η πρώτη φορά που υποψήφιοι έδωσαν 4+1 μαθήματα αντί των 6 έως και πέρυσι και η κατανομή των σχολών ανα επιστημονικό πεδίο οδήγησε σε ανακατατάξεις βαθμολογικές, όπως η εκτίναξη των βάσεων στα Τμήματα του Γεωτεχνολογικού Τομέα και της Φυσικής Αγωγής, ενώ στον αντίποδα την πτώση Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Φέτος, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, έγινε χωρίς καθυστερήσεις, με δεδομένο ότι υπήρχαν πολλές κατηγορίες υποψηφίων (του νέου και παλιού συστήματος) και για το λόγο αυτό τα εύσημα αποδίδονται στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Γ. Παντή και τον διοικητικό μηχανισμό του υπουργείου.

Ως προς την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς ο κ Φίλης ανέφερε  ότι θα γίνουν 21.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών όσα και τα κενά.

Από τις 11 π.μ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Ονομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία, στα οποία θα αναρτηθούν.

Επίσης, στην ίδια ιστοσελίδα βρίσκονται και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε., μη ελληνικής καταγωγής.

Οι βάσεις του 2016:

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
kathimerini.gr 

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 >

Bookmark and Share


Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on Google+ Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική