Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Σπουδές στις ΗΠΑ: Τα δυνατά «χαρτιά» στις επιστήμες υγείας

Σπουδές στις ΗΠΑ: Τα δυνατά «χαρτιά» στις επιστήμες υγείας

Όπως είναι γνωστό, οι επιστήμες υγείας έχουν την τιμητική τους σε αυτήν τη χώρα, ενώ υπάρχουν τεράστια ερευνητικά κέντρα τα οποία έχουν διακριθεί για την πρωτοποριακή έρευνά τους σε διάφορους τομείς. Ιατρική, Βιολογία, Ψυχολογία, Μοριακή βιολογία, Φαρμακευτική, Φαρμακολογία, Ψυχολογία, Διαιτολογία, Νοσηλευτική.

Όποιος ενδιαφέρεται για σπουδές στις επιστήμες υγείας, στις ΗΠΑ έχει τεράστιες επιλογές ανάμεσα σε πανεπιστήμια. Και σε αυτά βέβαια, τα δίδακτρα είναι αρκετά υψηλά λόγω της φήμης τους αλλά φυσικά το να σπουδάσει κάποιος σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο αποτελεί όνειρο ζωής. Μερικά, λοιπόν, από αυτά τα ιδρύματα είναι τα ακόλουθα:

UNIVERSITY OF CALIFORNIA-Santa Cruz (1905)
www.ucsc.edu

 • Έδρα: Santa Cruz, California
 • Δίδακτρα: $ 16.476

Είναι μαγνήτης βέβαια το γιγάντιο τηλεσκόπιο «Fermi», που έχει εγκαταστήσει η NASA εκεί για τις ανάγκες του τμήματος Αστροφυσικής, αλλά ακόμα πιο ελκυστική η συνεργασία του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών με το συγκεκριμένο τμήμα πάνω στη ραδιενέργεια. Επομένως δεν χάνεται η επαφή... Η Βιοϊατρική βέβαια μαγνητίζει και από μόνη της, καθώς εκεί οι φοιτητές μπορούν να φτάσουν με πολλά προνόμια καθ' οδόν μέχρι διδακτορικό στους τομείς της Αναπτυξιακής και Μοριακής Βιολογίας, καθώς και της Περιβαλλοντικής Τοξικολογίας.

UNIVERSITY ΟF CΟLΟRΑDΟ (1876)
www.colorado.edu

 • Έδρα: Boulder, Colorado
 • Δίδακτρα: $ 28.186

Το τμήμα Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας είναι από τα καλύτερα των ΗΠΑ. Στα εργαστήρια του τμήματος οργιάζουν οι έρευνες και δεν λείπουν οι σημαντικές ανακαλύψεις. Το τμήμα συνεργάζεται και με το αντίστοιχο της Αστροφυσικής και πραγματοποιούν από κοινού ενδιαφέροντα πειράματα και μελέτες για τη φυσική βιολογία ανθρώπου και άλλων γήινων όντων σε συνθήκες διαστήματος...

WAKE FΟRΕSΤ UNIVERSITY (1834)
www.wfu.edu

 • Έδρα: Winston Salem, North Carolina
 • Δίδακτρα: $ 28.210

Το Wake Forest είναι ένα μικρό ίδρυμα που σιγά σιγά αποκτά αναγνώριση σε εθνικό επίπεδο. Η ιατρική ανήκει στις πλέον ανερχόμενες για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης σχολές του. Κάθε πρωτοετής φοιτητής λαμβάνει δωρεάν έναν φορητό υπολογιστή. Εχει σχετικά δύσκολο admission.

BRANDEIS UNIVERSITY (1948)
www.brandeis.edu

 • Έδρα: Boston, Massachusetts
 • Δίδακτρα: $ 34.566

Το σχετικά νέο πανεπιστήμιο διαθέτει κι άλλες σημαντικές σχολές αλλά η κορυφαία είναι η GSAS, η Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών στην οποία ανήκει και το κολέγιο των επιστημών υγείας, με βασικό ερευνητικό αντικείμενο τη Γενετική και τη Μοριακή Βιολογία.

UNIVERSITY ΟF UTAH (1850)
www.utah.edu

 • Έδρα: Salt Lake City, Utah
 • Δίδακτρα: $ 11.774

Η Νοσηλευτική και η Ψυχολογία είναι τα δημοφιλέστερα πεδία που επιλέγουν οι φοιτητές. Το πανεπιστήμιο έχει αποσπάσει διεθνείς επαίνους για την έρευνα στη Βιοϊατρική. Το Κέντρο Επιστημών Υγείας της Γιούτα ήταν αυτό που πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση μηχανικής καρδιάς.

UNIVERSITY OF CINCINNATI
www.cu.edu

 • Έδρα: Cincinnati, Ohio
 • Δίδακτρα: $ 21.552

Η ιατρική ως επιστήμη ερευνητική είναι τρόπος ζωής για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. «Φτιάχνει» ανθρώπους που θα ξέρουν να ζήσουν αρμονικά με το περιβάλλον. Αυτή είναι η φιλοσοφία του, αυτή και η πρακτική του. Επί σειρά ετών πρωτοπορεί σε αυτή την κατεύθυνση. Ορισμένες πρωτιές του εντυπωσιάζουν. Εδώ προέκυψε το πρώτο αντιισταμινικό χάπι, η πρώτη προσβολή όγκου στον εγκέφαλο με ακτίνες YAG laser, το πρώτο πτυχίο νοσηλευτικής, το πρώτο πρόγραμμα επείγουσας ιατρικής βοήθειας κατ' οίκον, το πρώτο εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας από το στόμα.

UNIVERSITY ΟF KENTUCKY (1865)
www.uky.edu

 • Έδρα: Lexington, Kentucky
 • Δίδακτρα: $ 11.382

Βιολογία, οικονομικά, επιχειρηματικό μάρκετινγκ, Logistics και Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι τα πρώτα «βιολιά» εδώ. Το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι παρέχει, ωστόσο, και πολύ καλά ιατρικά προγράμματα σπουδών. Πάνε τώρα 10 χρόνια που απασχολεί τη διεθνή κοινή γνώμη για το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα κλωνοποίησης ανθρώπινου εμβρύου. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησαν ο γυναικολόγος Σεβερίνο Αντινόρι, ιταλικής καταγωγής και ο κυπριακής καταγωγής καθηγητής ανδρολογίας Παναγιώτης Ζαβός. Παράλληλα αναπτύσσονται σε ικανοποιητικό επίπεδο η φαρμακολογία και η φυσική αποκατάσταση.

UNIVERSITY ΟF ORΕGON (1876)
www.uoregon.edu

 • Έδρα: Eugene, Oregon
 • Δίδακτρα: $ 1.542

Η δημοσιογραφία και η αρχιτεκτονική προηγούνται στις προτιμήσεις των φοιτητών, των Αμερικανών βεβαίως, αλλά για ένα Ελληνόπουλο που θέλει να πάει στη Δύση των ΗΠΑ και να ακολουθήσει προπτυχιακά αλλά και μεταπτυχιακά προγράμματα στη Φαρμακευτική-Φαρμακολογία το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον θα αποδειχτεί ενδιαφέρων προορισμός.

CΟLΟRΑDΟ SΤΑΤΕ UΝΙVΕRSΙΤΥ (1870)
www.colostate.edu

 • Έδρα: Fort Collins, Colorado
 • Δίδακτρα: $ 6.042

Μιλάμε για το «Πράσινο Πανεπιστήμιο». Όχι μόνο γιατί βρίσκεται σε περιβάλλον απόλυτης κυριαρχίας της φύσης, αλλά και γιατί η φιλοσοφία και τα προγράμματα όλων των ινστιτούτων και κολεγίων του έχουν οικολογικό προσανατολισμό.
Στον τομέα της ιατρικής, κυρίαρχη είναι η ειδικότητα της κτηνιατρικής, ενώ διακρίνονται ιδιαίτερα και οι εργαστηριακές μελέτες πάνω στις νευροεπιστήμες και τη λοιμωξιολογία.

SUΝΥ - ΒΙΝGΗΑΜΤΟΝ (1946)
www.binghamton.edu

 • Έδρα: Binghamton, New York
 • Δίδακτρα: Δεν υπάρχει ενημέρωση

Το Μπίνχαμτον θεωρείται από πολλούς το πιο λαμπρό αστέρι της αλυσίδας πανεπιστημίων SUΝΥ. Στην εκτίμηση των φοιτητών τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Σχολή Μηχανολογίας, η Νοσηλευτική Σχολή Decker και το εξαιρετικό πενταετές πρόγραμμα ΒSc-ΜΒΑ. Πέντε χρόνια ειδίκευσης δηλαδή στον πλέον ζητούμενο τίτλο ΜΒΑ στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Επιπροσθέτως, οι ταλαντούχοι φοιτητές μπορούν να εγγραφούν σε προπτυχιακό πρόγραμμα οποιασδήποτε άλλης κατεύθυνσης όταν πάρουν το πρώτο τους πτυχίο.

UΝΙVΕRSΙΤΥ OF CΑLΙFΟRΝΙΑ - Davis (1905)
www.ucdavis.edu

 • Έδρα: Davis, California
 • Δίδακτρα: $ 27.865

Ψυχολογία, Βιολογία, οικογενειακή ανάπτυξη είναι οι τομείς που ξεχωρίζουν. Κατέχει ηγετική θέση διεθνώς στις βιολογικές, βιοτεχνικές και περιβαλλοντικές επιστήμες, παρότι έχει προσθέσει πολύ περισσότερους ακαδημαϊκούς τομείς στα προγράμματά του. Όλα τα τμήματα και ειδικά στις επιστήμες υγείας είναι υψηλών προδιαγραφών, ενώ το πρόγραμμα βοτανολογίας είναι ένα από τα καλύτερα στη χώρα. Παράλληλα οι σπουδαστές διαθέτουν και στούντιο τέχνης για παράλληλες σπουδές. Από αυτό αποφοίτησαν πολλοί διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες και είναι από τα σπουδαιότερα των ΗΠΑ.

UΝΙVΕRSΙΤΥ ΟF ΚΑΝSΑS (1866)
www.ku.edu

 • Έδρα: Lawrence, Kansas
 • Δίδακτρα: $ 12.117

Η τεχνολογία και η μηχανολογία στην υπηρεσία της υγείας. Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψίσει κανείς την ευτυχή συγκυρία της συνύπαρξης και συνεργασίας εξαιρετικών τμημάτων βιολογίας, μηχανολογίας, φαρμακευτικής, διατροφολογίας και πληροφορικής στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

LOUISIANA STATE UNIVERSITY

 • Έδρα: Baton Rouge, Louisiana
 • Δίδακτρα: $ 2.855

Η Διατροφολογία και η Διαιτολογία γίνονται εκ των πραγμάτων οι ιδανικότεροι επαγγελματικοί προορισμοί για τους αποφοίτους του συγκεκριμένου ιδρύματος, καθώς ένα ιδιαίτερο μάστερ που δίνει και το προτιμούν πολλοί νέοι της περιοχής είναι της βοτανικής ιατρικής.

CΑSΕ WΕSΤΕRΝ RΕSΕRVΕ UΝΙVΕRSΙΤΥ (1826)
www.cwru.edu

 • Έδρα: Cleveland, Ohio
 • Δίδακτρα: $ 32.725

Βιολογία, Μηχανική Υπολογιστών, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ψυχολογία διακρίνονται και συνεργάζονται ιδιαίτερα. Το πανεπιστήμιο, όπου έχουν φοιτήσει αναγνωρισμένοι επιστήμονες και μηχανολόγοι των ΗΠΑ, φημίζεται και για τα αξιόλογα προγράμματα τεχνών.
Επιπλέον η σχολή μηχανολογίας Case School αποτελεί ένα από τα κορυφαία τμήματα παγκοσμίως στη βιοτεχνολογία και στους εξοπλισμούς ιατρικών εργαστηρίων.

VANDERBILT UNIVERSITY (1873)
www.vanderbilt.edu

 • Έδρα: Nashville, Tennessee
 • Δίδακτρα: $ 37.005 μόνο για προπτυχιακούς φοιτητές

Οι επιστήμες υγείας, οι νέες τεχνολογίες και οι τέχνες αποτελούν τα ατού του ιδρύματος. Αξιοζήλευτη είναι η δουλειά που γίνεται στην Ιατρική σχολή, καθώς και στη σχολή Νοσηλευτικής.
Διεθνή φήμη αποκτούν οι απόφοιτοι του τομέα χειρουργικής. Η υψηλή τιμή των διδάκτρων εξισορροπείται σε ικανοποιητικό βαθμό από μία μεγάλη γκάμα παροχών που δίνει το ίδρυμα σχεδόν στα 2/3 των φοιτητών, που προέρχονται από χαμηλόμισθες οικογένειες.

UNIVERSITY OF RΟCΗΕSΤΕR (1850)
www.rochester.edu

 • Έδρα: Rochester, New York
 • Δίδακτρα: $ 35.190

Τα 170 πανεπιστημιακά προγράμματα καλύπτουν κυρίως τους κλασικούς τομείς σπουδών, το Rochester, όμως, φημίζεται επίσης για τη σχολή μουσικής και τη μηχανολογία. Τελευταία, πάντως, σημειώνει αλματώδη άνοδο στις εγχώριες αλλά και στις διεθνείς αξιολογήσεις χάρη κυρίως σε δύο τομείς που σχετίζονται με τις επιστήμες υγείας. Χάρη σε ένα πρωτοποριακό επιστημονικό πρόγραμμα που συνδυάζει Πληροφορική και Ψυχολογία-Ψυχιατρική.

UNIVERSITY ΟF ΑRΙZΟΝΑ (1885)
www.arizona.edu

 • Έδρα: Tucson, Arizona
 • Δίδακτρα: $ 16.428

Οι θετικές επιστήμες είναι αναμφισβήτητα το δυνατό σημείο του πανεπιστημίου, με το τμήμα αστρονομίας να κατέχει εξέχουσα θέση σε όλη την Αμερική. Οι σπουδαστές έχουν πρόσβαση όχι μόνο στη γνώση και στην εμπειρία κορυφαίων επιστημόνων, αλλά και σε τεχνικό εξοπλισμό αιχμής. Τα τελευταία χρόνια, όμως, τα μεγάλα επιτεύγματα του ιδρύματος έρχονται από τον χώρο της ιατρικής. Τρεις τομείς της έχουν δώσει εξαιρετικές μελέτες. Έχουν αποτιμηθεί δεόντως σπουδαίες ανακαλύψεις και θεραπευτικές μέθοδοι που σχετίζονται με την ογκολογία του εγκεφάλου, τα μελανώματα του δέρματος και τις δηλητηριάσεις του αίματος.

UNIVERSITY ΟF CΑLΙFΟRΝΙΑ - Ιrvine (1965)
www.uci.edu

 • Έδρα: Irvine, California
 • Δίδακτρα: $ 22.412

Βιολογία, οικονομικά, Κοινωνικές Επιστήμες, υπολογιστές, Ψυχολογία είναι οι δημοφιλέστερες επιλογές. Το UCΙ προσελκύει φοιτητές λόγω των φημισμένων καθηγητών του, των πρωτοποριακών προγραμμάτων και της δυνατότητας συμμετοχής σε πρωτοποριακές έρευνες. Ειδικά η Σχολή Βιολογικών Επιστημών είναι το καλύτερο και το πιο ανταγωνιστικό τμήμα του πανεπιστημίου.

UΝΙVΕRSΙΤΥ ΟF ΜΙΑΜΙ (1925)
www.miami.edu

 • Έδρα: Coral Gables, Florida
 • Δίδακτρα: $ 27.384

Τα επαγγέλματα υγείας και η Βιολογία έχουν την τιμητική τους στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο των ΝΑ πολιτειών. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο τομέας «επιστήμες υγείας» φέρει και τη σφραγίδα του καθηγητή Ανδρέα Τζάκη, που διευθύνει στη Σχολή De Witt Daughtry την ομάδα χειρουργικών μεταμοσχεύσεων. Το Μαϊάμι διαθέτει επίσης ένα από τα καλύτερα προγράμματα θαλάσσιας βιολογίας.

ethnos.gr

Πληροφορίες Σπουδών / Σπουδές στο Εξωτερικό >> 
Πληροφορίες Σπουδών / Κατατάξεις Πανεπιστημίων >> 

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική