Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Σπουδές στις ΗΠΑ: Γερά θεμέλια γνώσεων για μηχανικούς - τεχνολόγους

Σπουδές στις ΗΠΑ: Γερά θεμέλια γνώσεων για μηχανικούς - τεχνολόγους

Οι περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ είναι γνωστές στη νέα γενιά κυρίως μέσα από τον κινηματογράφο. Πόλεις όπως η Μινεσότα, το Μέριλαντ, η Νέα Υόρκη, η Αϊόβα, η Φλόριντα, η Οκλαχόμα διαθέτουν πανεπιστήμια τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά σε μας, αν και παρέχουν άριστες σπουδές. Αν, λοιπόν, κάποιος ενδιαφέρεται να στραφεί σε σπουδές γύρω από την αρχιτεκτονική, τη μηχανολογία και τις νέες τεχνολογίες, μπορεί να βρει «καταφύγιο» σε αυτές τις πόλεις ζώντας ταυτόχρονα μια διαφορετική ζωή που καμία σχέση δεν έχει με αυτή που ζούμε στην Ευρώπη. Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικά από αυτά τα ιδρύματα με λεπτομέρειες εξόχως ενδιαφέρουσες.

WORCESTER POLYTECHNICK INSTITUTE (1865)
www.wpi.edu

 • Έδρα: Worcester, Massachusetts
 • Δίδακτρα: $ 36.390 για προπτυχιακούς φοιτητές

Από τις ανερχόμενες ακαδημαϊκές δυνάμεις στην περιφέρεια της Βοστόνης με ευρωπαϊκού τύπου λειτουργία των σχολών. Ξεχωρίζουν η πρωτοποριακή έρευνα και τα αντίστοιχα προγράμματα γύρω από τη νανοτεχνολογία, την ασφάλεια των πληροφοριών, τη βιοτεχνολογία και τα βιοκαύσιμα.

CLΕΜSΟΝ UΝΙVΕRSΙΤΥ (1889)
www.clemson.edu

 • Έδρα: Clemson, South Carolina
 • Δίδακτρα: $ 10.647

Το τμήμα ηλεκτρικής μηχανολογίας είναι το μεγαλύτερο του πανεπιστημίου, ενώ η μηχανολογία πληροφορικής κατέχει εξέχουσα θέση στις ΗΠΑ για την έρευνα ολοκληρωμένων κυκλωμάτων υπολογιστών και ρομποτικής. Αξιόλογο είναι επίσης το Κολέγιο Αρχιτεκτονικής με ειδίκευση και αυτό στα «πράσινα» οικοδομικά συγκροτήματα.

VΙRGΙΝΙΑ ΤΕCΗ (1872)
www.vt.edu

 • Έδρα: Blacksburg, Virginia
 • Δίδακτρα: $ 17.928

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια έχει μακρά παράδοση στη μηχανολογία και την αρχιτεκτονική. Διαθέτει τμήματα αστικής, χημικής, ηλεκτρικής, βιομηχανικής και μηχανικής μηχανολογίας, συστημάτων αεροδιαστημικής, ωκεανολογίας, υπολογιστών και ορυκτολογίας. Το Κολέγιο Διοίκησης Επιχειρήσεων Ρamplin είναι επίσης διακεκριμένο, ειδικεύεται και αυτό στην ηλεκτρονική διεύθυνση, ενώ το πενταετές πρόγραμμα αρχιτεκτονικής θεωρείται από τα καλύτερα των ΗΠΑ, όπως και η δουλειά που γίνεται στο φημισμένο Ινστιτούτο Small Βusiness.

UΝΙVΕRSΙΤΥ ΟF ΜΙΝΝΕSΟΤΑ (1851)
www.umn.edu/tc

 • Έδρα: Minneapolis - Saint Paul, Minnesota
 • Δίδακτρα: $ 17.653

Το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα προσφέρει μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων και απορροφά ανάλογο αριθμό φοιτητών. Από τα 150 και πλέον προπτυχιακά προγράμματα σε 28 σχολές ξεχωρίζουν αυτά του Ινστιτούτου Τεχνολογίας, που παρέχει μάλιστα τη δυνατότητα επαγγελματικής προεξάσκησης. Τα προγράμματα ηλεκτρικής και μηχανικής μηχανολογίας είναι αναγνωρισμένα

ΡΕΝΝSΥLVΑΝΙΑ SΤΑΤΕ UΝΙVΕRSΙΤΥ (1855)
www.psu.edu

 • Έδρα: Pennsylvania
 • Δίδακτρα: $ 29.910

Διοίκηση επιχειρήσεων σε ηλεκτρονική βάση και μηχανολογία είναι τα δυνατά «χαρτιά» του πανεπιστημίου, που το φέρνουν γι' αυτό στις υψηλές θέσεις των τεχνολογικών σπουδών της χώρας. Παρεμπιπτόντως εάν αναζητάτε την πεμπτουσία της κολεγιακής εμπειρία, το Ρenn State πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα σας, γιατί την προσφέρει άπλετα. Εκτός αυτού προσφέρει λύσεις συνδυαστικών σπουδών σε υψηλό επίπεδο για όλα τα επιστημονικά πεδία.

UΝΙVΕRSΙΤΥ ΟF ΜΑRΥLΑΝD (1856)
www.maryland.edu

 • Έδρα: College Park, Maryland
 • Δίδακτρα: $ 17.120

Διαθέτει και αυτό ποιοτικές σχολές σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Φημίζεται, όμως περισσότερο για τα τμήματα Μηχανικής Υπολογιστών, για τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων (Robert Η. Smith School of Βusinness) και το Κολέγιο Δημοσιογραφίας. Οι φοιτητές μπορούν να διαμορφώσουν τα προγράμματά τους συνδυάζοντας διαφορετικές ειδικότητες ή να σπουδάσουν στην Ουάσιγκτον και τη Βαλτιμόρη μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής προεξάσκησης.

UΝΙVΕRSΙΤΥ ΟF ΟΚLΑΗΟΜΑ (1890)
www.ou.edu

 • Έδρα: Norman, Oklahoma
 • Δίδακτρα: $ 10.349

Προσφέρει προγράμματα αρχιτεκτονικής και μηχανολογίας υψηλών προδιαγραφών. Η σχολή μηχανολογίας ειδικεύεται στις σπουδές γεωλογικής, αεροδιαστημικής, πετρελαϊκής και περιβαλλοντικής μηχανολογίας. Το πρόγραμμα πετρελαϊκής μηχανολογίας κατατάσσεται στα καλύτερα των ΗΠΑ.

ΟΗΙΟ SΤΑΤΕ UΝΙVΕRSΙΤΥ (1870)
www.osu.edu

 • Έδρα: Columbus, Ohio
 • Δίδακτρα: $ 25.209

Η μηχανολογία είναι η δημοφιλέστερη επιλογή των φοιτητών του. Το σχέδιο και η κατασκευή εργαλειομηχανών κάθε είδους είναι παράδοση για το ίδρυμα. Το Οhio State αποτελεί επίσης πολύ καλή επιλογή για σπουδές στα computer graphics, τα οποία διδάσκονται με τη στήριξη ενός υπερσύγχρονου κέντρου υπολογιστών.

RΕΝSSΕLΑΕR ΡΟLΥΤΕCΗΝΙC ΙΝSΤΙΤUΤΕ (1824)
www.rpi.edu

 • Έδρα: Troy, New York
 • Δίδακτρα: $ 37.490

Μηχανολογία, υπολογιστές, αρχιτεκτονική, είναι οι δημοφιλέστερες επιλογές των φοιτητών. Το πολυτεχνικό αυτό ινστιτούτο φημίζεται για μία από τις πρώτες μηχανολογικές σχολές όχι μόνο της πολιτείας της Νέας Υόρκης (Troy) αλλά και των ΗΠΑ, ενώ εξακολουθεί να υπερέχει στη χημική και ηλεκτρική μηχανολογία (παραδοσιακοί κλάδοι του πανεπιστημίου), όπως και στα νέα τμήματα μηχανολογίας, υπολογιστών και περιβαλλοντικής μηχανολογίας.

UΝΙVΕRSΙΤΥ ΟF ΜΑSSΑCΗUSΕΤΤS - ΑΜΗΕRSΤ (1863)
www.umass.edu

 • Έδρα: Amherst, Massachusetts
 • Δίδακτρα: $ 12.967

Θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα δημόσια ιδρύματα των βορειοανατολικών ΗΠΑ, που κατατάσσεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα κολέγια για προπτυχιακές σπουδές. Οι τομείς διοίκησης επιχειρήσεων και μηχανολογίας είναι πρώτης κατηγορίας. Διακρίνεται επίσης στους υπολογιστές, στη ναυπηγική, στην αρχιτεκτονική και στις σπουδές πολιτικού μηχανικού.

UΝΙVΕRSΙΤΥ ΟF FLΟRΙDΑ (1853)
www.ufl.edu

 • Έδρα: Gainesville, Florida
 • Δίδακτρα: $ 22.565

Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα είναι περισσότερο γνωστό για τα τμήματα μηχανολογίας (φορολογικής νομοθεσίας επίσης και φαρμακευτικής για όσους βρεθούν μεν εκεί αλλά θελήσουν να αλλάξουν κατεύθυνση). Η αεροναυπηγική έχει την καλύτερη φήμη (υπάρχει εξάλλου και συνεργασία με τα προγράμματα της NASA), όπως επίσης η ηλεκτρονική μηχανική.

ΤΕΧΑS Α&Μ UΝΙVΕRSΙΤY- College Station
www.tamu.edu

 • Έδρα: College Station, Texas
 • Δίδακτρα: $ 14.577

Το Πανεπιστήμιο του Τέξας είναι γνωστό για τις μηχανολογικές του σχολές και για τη σπουδαία ακαδημαϊκή ζωή. Τα κολέγια μηχανολογίας, αγροκαλλιέργειας και κτηνιατρικής διακρίνονται ιδιαίτερα, ενώ το πανεπιστήμιο αναπτύσσει μία αξιόλογη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων με έμφαση στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

ΙΟWΑ SΤΑΤΕ UΝΙVΕRSΙΤΥ (1858)
www.iastate.edu

 • Έδρα: Ames, Iowa
 • Δίδακτρα: $ 14.404

Η διοίκηση πληροφοριακών συστημάτων και η ηλεκτρονική και επικοινωνιακή μηχανολογία δίνουν ποιότητα και φήμη στο ίδρυμα. Επίσης από τις 100 και πλέον προσφερόμενες ειδικότητες, το Κολέγιο Γεωπονίας περιλαμβάνει εξαιρετικά προγράμματα ζωολογίας, γεωργικής τεχνολογίας και αγροτικών επιχειρήσεων.

UΝΙVΕRSΙΤΥ ΟF ΤΕΝΝΕSSΕΕ (1794)
www.tennessee.edu

 • Έδρα: Knoxville, Tennessee
 • Δίδακτρα: $ 15.000

Τα τμήματα διαχείρισης υλικών, αρχιτεκτονικής και μηχανολογίας θεωρούνται τα καλύτερα του πανεπιστημίου. Η συνεργασία του με το επιστημονικό εργαστήριο Οak Ridge συνεισφέρει στην υποστήριξη της έρευνας και της τεχνολογίας απασχολώντας περισσότερους από 400 φοιτητές και ακαδημαϊκούς σε ποικίλες μελέτες.

ΙLLΙΝΟΙS ΙΝSΤΙΤUΤΕ ΟF ΤΕCΗΝΟLΟGΥ (1890)
www.iit.edu

 • Έδρα: Chicago, Illinois
 • Δίδακτρα: $ 18.224

Ηλεκτρική μηχανική, χημική μηχανική, αρχιτεκτονική, μηχανολογία υπολογιστών είναι τα δυνατά επιστημονικά πεδία, που θεραπεύει με ποιότητα το συγκεκριμένο ίδρυμα του Σικάγου. Επιλέγεται κυρίως για τα πτυχία στους τομείς της μηχανικής που είναι από τα καλύτερα στις ΗΠΑ.
Όλα τα σχετικά τμήματα (ηλεκτρική, χημική, μηχανολογική, αεροδιαστημική, αστική μηχανική και ηλεκτρονικών υπολογιστών) είναι εξαιρετικά.

ΝΟRΤΗ CΑRΟLΙΝΑ SΤΑΤΕ UΝΙVΕRSΙΤΥ (1887)
www.ncsu.edu

 • Έδρα: Raleigh, North Carolina
 • Δίδακτρα: $ 16.456

Το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας διακρίνεται ιδιαίτερα στη μηχανολογία, τη στατιστική, το αρχιτεκτονικό σχέδιο και την ηλεκτρονική διοίκηση επιχειρήσεων. Όσα Ελληνόπουλα βρεθούν στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για σπουδές θα συναντήσουν αρκετά ελληνόφωνα παιδιά, ειδικά στο Κολέγιο Εκπαίδευσης.
Ο λόγος είναι ότι το NC State University διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια συνεργασία με τέσσερα σχολεία της Βόρειας Καρολίνας, όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα και η αρχαία ελληνική φιλοσοφία.

DREXEL UNIVERSITY (1891)
www.drexel.edu

 • Έδρα: Philadelphia, Pennsylvania
 • Δίδακτρα: $ 27.200 για προπτυχιακούς φοιτητές

Από τις τεχνολογικές σπουδές ξεχωρίζει το πτυχίο που δίνει το τμήμα ηλεκτρονικών. Οι ηλεκτρονικές εφαρμογές στην εικόνα είναι η καλύτερη και η πληρέστερη ειδικότητα. Οι απόφοιτοί του θεωρούνται εξπέρ στις βίντεο εφαρμογές.

LΕHΙGΗ UΝΙVΕRSΙΤΥ (1865)
www.lehigh.edu

 • Έδρα: Bethlehem, Pennsylvania
 • Δίδακτρα: $ 14.820

Εμπορική μηχανολογία, μηχανολογία υπολογιστών, βιομηχανική μηχανολογία, είναι αντικείμενα σπουδών, που συγκεντρώνουν πλήθος προτιμήσεων.
Οι σπουδαστές του Lehigh έχουν στη διάθεσή τους ένα μεγάλο ερευνητικό κέντρο, με ατμόσφαιρα μικρού κολεγίου. Ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος, ειδικά στον κλάδο της μηχανολογίας και των επιχειρήσεων. Σε μεγάλη ανάπτυξη βρίσκεται και το τμήμα αρχιτεκτονικής με επιδόσεις στη σχεδίαση οικολογικών κτιρίων.

UΝΙVΕRSΙΤΥ ΟF DΕLΑWΑRΕ (1743)
www.udel.edu

 • Έδρα: Newark, Delaware
 • Δίδακτρα: $ 15.920

Ειδικεύεται στη χημική μηχανολογία με σπουδαίες εργαστηριακές επιδόσεις στη χρωματουργία και τους διαχωρισμούς ορυκτών κοιτασμάτων. Εξέχουσα θέση κατέχουν και η πετρελαϊκή μηχανολογία, καθώς και η μεταλλουργία.

ethnos.gr

Πληροφορίες Σπουδών / Σπουδές στο Εξωτερικό >> 
Πληροφορίες Σπουδών / Κατατάξεις Πανεπιστημίων >> 

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική