Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Σπουδές στις ΗΠΑ: Φημισμένα ΑΕΙ για τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τα οικονομικά

Σπουδές στις ΗΠΑ: Φημισμένα ΑΕΙ για τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τα οικονομικά

Στις ΗΠΑ μπορείς να βρεις και να σπουδάσεις ό,τι ακριβώς θέλεις. Και υπάρχουν φημισμένα ιδρύματα για κάθε επιστημονικό τοπίο τα οποία είναι διασκορπισμένα σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στις μεγάλες πόλεις. Στα γνωστότερα εξ αυτών τα δίδακτρα είναι πάλι αρκετά υψηλά, αλλά όχι και απαγορευτικά όπως είναι οι μεγάλες φίρμες τύπου Harvard. Όποιος, πάντως, ενδιαφέρεται για σπουδές όπως νομικές, πολιτικές επιστήμες, φιλολογία, ψυχολογία, οικονομικές και χρηματοοικονομικές, δεν θα δυσκολευτεί να βρει ένα καλό πανεπιστήμιο και μπορεί να σπουδάσει σε ιδρύματα φημισμένα τα οποία δεν υστερούν σχεδόν σε τίποτα από τους αντίστοιχους κολοσσούς του είδους. Όσο για τα δίδακτρα, μπορεί να ξεκινήσουν από 10.000 δολάρια και να φτάσουν μέχρι και τα 25.000 δολάρια.

UΝΙVΕRSΙΤΥ ΟF ΝΟΤRΕ DΑΜΕ (1842)
www.nd.edu

 • Έδρα: Notre Dame, Indiana
 • Δίδακτρα: $29.000

Ανήκει στα εγκυρότερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Διακρίνονται τα τμήματα φιλοσοφίας και Ιστορίας, ενώ ο τομέας των management logistics στο Κολέγιο Διοίκησης Επιχειρήσεων κατατάσσεται στους καλύτερους της χώρας. Ανεξάρτητα από την ειδικότητά τους, οι σπουδαστές είναι υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν στο First Υear of Studies, το πιο εκτεταμένο ακαδημαϊκό και συμβουλευτικό πρόγραμμα προσανατολισμού στις ΗΠΑ.

ΜΙCΗΙGΑΝ SΤΑΤΕ UΝΙVΕRSΙΤΥ (1855)
www.msu.edu

 • Έδρα: East Lansing, Michigan
 • Δίδακτρα: $ 21.000

Διοίκηση επιχειρήσεων, κοινωνικές επιστήμες και Ιστορία, σπουδές επικοινωνίας, είναι τα δυνατά «χαρτιά» του ιδρύματος. Έχει μακρά παράδοση και σε άλλες επιστήμες όπως γεωπονία και την κτηνιατρική επιστήμη. Ωστόσο, η ψυχολογία, τα οικονομικά και η νομική αποτελούν τα ατού του, που διαρκώς εξελίσσονται και ανεβάζουν την ποιότητα των σπουδών στην παναμερικανική κλίμακα αξιολόγησης.

ΙΝDΙΑΝΑ UΝΙVΕRSΙΤΥ - ΒLΟΟΜΙΝGΤΟΝ (1820)
www.indiana.edu

 • Έδρα: Bloomington, Indiana
 • Δίδακτρα: $12.500

Διοίκηση επιχειρήσεων, ψυχολογία, σπουδές επικοινωνίας είναι τα πεδία που επιλέγονται κυρίως. Οι σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα λαμβάνουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και πρόσβαση σε ένα από τα πιο δραστήρια, κοινωνικά τοπία των μεσοδυτικών ΗΠΑ. Η σχολή διοίκησης επιχειρήσεων και το εξαιρετικό τμήμα διεθνών σπουδών είναι από τις καλύτερες σχολές. Το Ινστιτούτο Κinsey, στο οποίο μελετάται η ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και η μουσική σχολή από τις καλύτερες.

GΕΟRGΕ WΑSΗΙΝGΤΟΝ UΝΙVΕRSΙΤΥ (1821)
www.gwu.edu

 • Έδρα: Washington, District of Columbia
 • Δίδακτρα: $42.000

Διακρίνονται κυρίως οι κοινωνικές επιστήμες και Ιστορία, η διοίκηση επιχειρήσεων, η ψυχολογία, η αγγλική φιλολογία. Προσφέρει στους φοιτητές εξαιρετικής ποιότητας προγράμματα και βεβαίως τη δυνατότητα συναναστροφής με την ακαδημαϊκή ελίτ της Ουάσιγκτον και πρόσβαση σε εξέχουσες προσωπικότητες των ΗΠΑ. Η ειδικότητα της πολιτικής επικοινωνίας, η οποία συνδυάζει μαθήματα πολιτικής επιστήμης, δημοσιογραφίας και ηλεκτρονικών μέσων, είναι ένα μοναδικό στο είδος του προπτυχιακό πρόγραμμα στις ΗΠΑ.

UΝΙVΕRSΙΤΥ ΟF ΙΟWΑ (1847)
www.uiowa.edu

 • Έδρα: Iowa City, Iowa
 • Δίδακτρα: $16.000

Διοίκηση επιχειρήσεων, ψυχολογία, επικοινωνία είναι τα ατού του πανεπιστημίου. Συνδυάζει την παρουσία εξαιρετικών ακαδημαϊκών, τεράστια υποδομή, αναγνωρισμένα προγράμματα εξειδίκευσης και εκτεταμένες ερευνητικές δυνατότητες. Με μακρά παράδοση στις δημιουργικές τέχνες και πολλά συγγραφικά εργαστήρια, το πανεπιστήμιο προσφέρει πολύ καλές σπουδές στην επικοινωνία.

CITY UNIVERSITY OF NEW YORK (1847)
www.cuny.edu

 • Έδρα: New York City, New York
 • Δίδακτρα: $10.600

Διαθέτει δεκάδες κολέγια που εκτείνονται σε όλα τα διαμερίσματα της πόλης (Μανχάταν, Κουίνς, Μπρονξ, Στέιτεν Άιλαντ, Μπρούκλιν). Πρωτεύουσα θέση κατέχουν οι νομικές σπουδές με κυρίαρχο το κολέγιο εγκληματολογίας με μακρά παράδοση υψηλού επιπέδου σπουδών.
Ακόμα περιώνυμη είναι η θέση του κολεγίου των media, καθώς επίσης οι σπουδές φιλοσοφίας, ψυχολογίας και ανθρωπολογίας. Λειτουργούν επίσης πολύ ενδιαφέρονται προγράμματα θεατρικής παιδείας, ιστορίας και μουσειολογίας.

SUΝΥ - UΝΙVΕRSΙΤΥ ΑΤ ΒUFFΑLΟ (1846)
www.buffalo.edu

 • Έδρα: Buffalo, New York
 • Δίδακτρα: $ 11.300

Το κρατικό πανεπιστήμιο του Μπάφαλο είναι το πληρέστερο από τις σχολές SUΝΥ (State University of Νew Υork). Οι σχολές διοίκησης επιχειρήσεων και φιλολογίας, που ειδικεύεται κυρίως στην ποίηση, θεωρούνται οι καλύτερες. Ανθούν επίσης οι θεατρικές σπουδές, που μάλιστα δίνουν έμφαση στο αρχαίο ελληνικό δράμα και στην αρχαία ελληνική κωμωδία. Εξάλλου πρόκειται για ένα ακόμη πανεπιστημιακό ίδρυμα των ΗΠΑ, που διατηρεί δεσμούς με την ελληνική παιδεία, αφού και τμήμα βυζαντινών σπουδών έχει και ελληνικής καταγωγής καθηγητές και σχέσεις με το σχολείο της ελληνικής κοινότητας του Μπάφαλο κατ΄ εφαρμογή της γενικότερης πολιτικής της κεντρικής διοίκησης του νεοϋρκέζικου πολιτειακού πανεπιστημίου (SUNY).

UΝΙVΕRSΙΤΥ ΟF SΟUΤΗ CΑRΟLΙΝΑ - Columbia (1801)
www.sc.edu

 • Έδρα: Columbia, South Carolina
 • Δίδακτρα: $15.000

Πειραματική ψυχολογία, έρευνα αγοράς, οικονομική διαχείριση, διοίκηση επιχειρήσεων αποτελούν αντικείμενα με ευρύτερη αποδοχή από τους φοιτητές. Μεταξύ των liberal arts, τα τμήματα φιλολογίας είναι τα καλύτερα. Στις ενδιαφέρουσες επιλογές μπορούν να συμπεριληφθούν και οι σπουδές στο κολέγιο επικοινωνιών, δημοσιογραφίας και μαζών, που έχει ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο περισσότερο στην επινόηση ηλεκτρονικών τρόπων μαζικής επικοινωνίας που να ποντάρουν στην ψυχολογία συγκεκριμένων ομάδων της κοινωνίας.

GΕΟRGΕΤΟWΝ UΝΙVΕRSΙΤΥ (1789)
www.georgetown.edu

 • Έδρα: Washington, District of Columbia
 • Δίδακτρα: $36.600

Διοίκηση επιχειρήσεων, διεθνείς σχέσεις και πολιτικές επιστήμες ξεχωρίζουν. Το πανεπιστήμιο της Georgetown διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο για τις διεθνείς οικονομικές σπουδές, και για το τμήμα διπλωματικής ιστορίας και διεθνών σχέσεων. Η Σχολή Γλωσσολογίας προσφέρει άρτιο επίπεδο σπουδών σε 16 γλώσσες.

UNIVERSITY OF SOUTH DAKOTA (1862)
www.usd.edu

 • Έδρα: Vermillion, South Dakota
 • Δίδακτρα: $13.000

Νομική, οικονομικά, παιδαγωγικά, ανήκουν στα ξεχωριστά πεδία σπουδών. Για τους ξένους φοιτητές κάτι ιδιαίτερο που θα μπορούσαν να σπουδάσουν εδώ στην απομακρυσμένη νοτιοανατολική γωνιά της Νότιας Ντακότα είναι η ανθρωπολογία και η αρχαιολογία. Οι πολιτισμοί των λαών γίνεται εδώ ιδιαίτερο ερευνητικό αντικείμενο. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι σπουδές φυσικοθεραπείας, στις οποίες είναι ενσωματωμένες και οι ολιστικές μέθοδοι των ασιατικών λαών.

UNIVERSITY OF GEORGIA (1785)
www.uga.edu

 • Έδρα: Athens, Georgia
 • Δίδακτρα: $17.500

Οικονομικά, μάρκετινγκ, διοίκηση πληροφοριακών συστημάτων, πολιτικές επιστήμες συγκεντρώνουν τις περισσότερες προτιμήσεις. Ανήκει στα 35 καλύτερα ερευνητικά ιδρύματα των ΗΠΑ και θεωρείται ένας από τους 10 καλύτερους προορισμούς με το συνδυαστικό κριτήριο της ποιότητας των σπουδών και του κόστους των διδάκτρων.

FLΟRΙDΑ SΤΑΤΕ UΝΙVΕRSΙΤΥ (1851)
www.fsu.edu

 • Έδρα: Tallahassee, Florida
 • Δίδακτρα: $ 18.200

Ποινικολογία, οικονομικά, ψυχολογία αγγλική φιλολογία, σπουδές επικοινωνίας ξεχωρίζουν ιδιαίτερα. Πέραν των σχολών υψηλής ζήτησης, το πανεπιστήμιο διακρίνεται για την ποιότητα των σπουδών μουσικής και υποκριτικής τέχνης. Η Σχολή Κινηματογράφου έχει αποκτήσει μία εντυπωσιακή σειρά εθνικών και διεθνών βραβείων.

WΑSΗΙΝGΤΟΝ SΤΑΤΕ UΝΙVΕRSΙΤΥ (1890)
www.wsu.edu

 • Έδρα: Pullman, Washington
 • Δίδακτρα: $16.750

Οι νομικές επιστήμες (το εμπορικό δίκαιο κυρίως) βρίσκονται στην προμετωπίδα του ιδρύματος. Ανήκοντας στα 50 καλύτερα δημόσια πανεπιστήμια, το WSU προσφέρει περισσότερα από 150 προγράμματα σπουδών, ενώ έχει ψηφιστεί ως ένα από τα πιο φιλικά στους φοιτητές του πανεπιστήμια των ΗΠΑ για τις high-tech διευκολύνσεις που τους προσφέρει.

UΝΙVΕRSΙΤΥ ΟF ΝΕW ΗΑΜΡSΗΙRΕ (1866)
www.unh.edu

 • Έδρα: Durham, New Hampshire
 • Δίδακτρα: $14.250

Κοινωνικές επιστήμες και Ιστορία, διοίκηση επιχειρήσεων και εμπορικό δίκαιο είναι οι τομείς που καταξιώνουν το ίδρυμα. Για δημόσιο πανεπιστήμιο, το Νιου Χαμσάιρ έχει κατορθώσει να διατηρεί μικρό αριθμό φοιτητών ανά τάξη. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό αφού πολλά από τα δημόσια πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν προβλήματα συνωστισμού.

UΝΙVΕRSΙΤΥ ΟF ΡΙΤΤSΒURGΗ (1787)
www.pitt.edu/-oafa

 • Έδρα: Pittsburgh, Pennsylvania
 • Δίδακτρα: $ 25.000

Διοίκηση επιχειρήσεων, σπουδές λόγου και ρητορικής και ψυχολογία είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές. Εξαιρετικό ερευνητικό ίδρυμα και μέσα στα 20 πρώτα όσον αφορά την απορρόφηση ομοσπονδιακών κονδυλίων για έρευνα. Διαθέτει 16 σχολές και περισσότερα από 337 πτυχιακά προγράμματα. Οι σπουδαστές του Πίτσμπουργκ επωφελούνται του ευέλικτου προγραμματισμού μαθημάτων και της δυνατότητας απόκτησης διπλής ή και τριπλής ειδικότητας.

ΤUFΤS UΝΙVΕRSΙΤΥ (1852)
www.tufts.edu

 • Έδρα: Medford - Boston, Massachusetts
 • Δίδακτρα: $38.824

Διεθνείς σχέσεις, φιλολογία, οικονομικά, ψυχολογία είναι οι δημοφιλέστερες ειδικότητες. Παρά την πρόσφατη αλλαγή νοοτροπίας που το έκανε πιο ανοικτό και λιγότερο ελιτίστικο, η διδασκαλία προπτυχιακών προγραμμάτων εξακολουθεί να προσελκύει υψηλού επιπέδου σπουδαστές. Το Τufts είναι ωστόσο περισσότερο γνωστό για τα μεταπτυχιακά του προγράμματα. Η σχολή Νομικής και Διπλωματίας Fletcher ανήκει στις καλύτερες παγκοσμίως για τη μελέτη των διεθνών σχέσεων, ενώ η έδρα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», που εγκαινιάστηκε πριν από μερικά χρόνια, προσελκύει ιδιαίτερα το ελληνικό ενδιαφέρον. Επίσης, το Τufts προσφέρει ένα εξαιρετικό distance πρόγραμμα στις διεθνείς σχέσεις, το GΜΑΡ, που απευθύνεται ωστόσο σε εργαζομένους.

UΝΙVΕRSΙΤΥ ΟF CΟΝΝΕCΤΙCUΤ (1881)
www.uconn.edu

 • Έδρα: Storrs, Connecticut
 • Δίδακτρα: 18.300

Διοίκηση επιχειρήσεων, κοινωνικές επιστήμες και ιστορία, home economics αποτελούν τα εγγυημένα αντικείμενα σπουδών που προτιμούν οι περισσότεροι. Ιδιαίτερα αξιόλογα είναι τα προγράμματα ψυχολογίας και παιδαγωγικών σπουδών. Το 15% των φοιτητών συμμετέχει σε ερευνητικά projects. Η σχέση ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης με τα χρήματα που απαιτούνται είναι ιδανική. Έτσι το πανεπιστήμιο κατατάσσεται πολύ ψηλά στην άτυπη κατηγορία best value money can buy.

UΝΙVΕRSΙΤΥ of SΟUΤΗΕRΝ CΑLΙFΟRΝΙΑ (1880)
www.usc.edu

 • Έδρα: Los Angeles, California
 • Δίδακτρα: $39.200

Διοίκηση επιχειρήσεων, κοινωνικές επιστήμες και Ιστορία, media είναι τα δημοφιλή αντικείμενα σπουδών. Το UCΒ φημίζεται για τις άρτιες σχολές νομικής και διοίκησης επιχειρήσεων, ενώ ιδιαίτερα αξιόλογες είναι οι σπουδές στη δημοσιογραφία και επικοινωνία, στη δραματική τέχνη και τη μουσική. Τέλος, το πανεπιστήμιο περηφανεύεται για το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό του τμήμα, που διατηρεί επαφές με το Χόλιγουντ.

RUΤGΕRS (1766)
www.rutgers.edu

 • Έδρα: New Brunswick, New Jersey
 • Δίδακτρα: $18.000

Μεταξύ των περίπου 100 ειδικοτήτων, η πιο ενδιαφέρουσα είναι η ψυχολογία. Αξιόλογα είναι τα προγράμματα Ιστορίας, πολιτικής επιστήμης και λογιστικής.

UNIVERSITY OF VIRGINIA (1819)
www.virginia.edu

 • Έδρα: Chorlottesville, Virginia
 • Δίδακτρα: $19.133

Οι νομικές επιστήμες, τα οικονομικά και η σχολή τεχνών προτιμώνται κατά κόρον. Οι οικονομικές σπουδές ειδικά χαίρουν διεθνούς εκτίμησης, είναι επικεντρωμένες κυρίως στην οργάνωση του εμπορίου και των βιομηχανιών και γι αυτό παράγουν στελέχη περιζήτητα στις αντίστοιχες αγορές.

ethnos.gr

Πληροφορίες Σπουδών / Σπουδές στο Εξωτερικό >> 
Πληροφορίες Σπουδών / Κατατάξεις Πανεπιστημίων >> 

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική