Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Όσα πρέπει να προσέξουν όσοι επιλέγουν σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Όσα πρέπει να προσέξουν όσοι επιλέγουν σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

To τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού είναι ένα από τα βασικότερα μιας εταιρείας, καθώς μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξή της. Και καθώς ο κλάδος της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού εξελίσσεται ταχύτατα και προσφέρει σημαντικές επαγγελματικές προοπτικές για το μέλλον, φαίνεται πως αρκετοί νέοι στρέφονται προς αυτήν την κατεύθυνση, επιλέγοντας ένα μεταπτυχιακό που θα τους προσφέρει τις γνώσεις που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του τμήματος. 

Πώς, όμως, πρέπει να γίνεται η επιλογή του κατάλληλου προγράμματος; Τι πρέπει να λαμβάνουν υπόψη όσοι ασχολούνται με τον κλάδο και πώς θα αποκτήσουν τα εφόδια για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις σύγχρονες προκλήσεις;

Το πρόγραμμα σπουδών, οι προοπτικές στην αγορά εργασίας, οι υποτροφίες, οι καθηγητές, τα μαθήματα είναι μερικοί από τους παράγοντες που πρέπει να εξετάζουν οι νέοι πριν προχωρήσουν στην επιλογή του κατάλληλου προγράμματος. Για παράδειγμα, ένα από τα κορυφαία μεταπτυχιακά που ξεχωρίζουν στον κλάδο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, είναι αυτό του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece. Και αυτό διότι το MSc in Strategic Human Resource Management που προσφέρει είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα και προετοιμάζει απολύτως τους σπουδαστές του, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

To πρόγραμμα μαθημάτων του MSc in SHRM του Alba αναθεωρείται κάθε χρόνο, με σκοπό το περιεχόμενό του να ανανεώνεται και να εκσυγχρονίζεται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Στο ίδιο πλαίσιο, προστίθενται διαρκώς νέα μαθήματα και workshops, τα οποία επιτρέπουν στους φοιτητές να αποκτούν εμπειρία μέσα στην τάξη. Έτσι, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους αποκτούν πολύτιμες πρακτικές γνώσεις που τους προετοιμάζουν για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στα νέα τους καθήκοντα. 

Τα παραπάνω συμβάλλουν στην απόκτηση πρακτικής εμπειρίας και, σε συνδυασμό με το δομημένο πρόγραμμα μαθητείας που προσφέρει το MSc in SHRM, οι σπουδαστές είναι πλήρως προετοιμασμένοι για να αναλάβουν ρόλους ευθύνης αμέσως μετά τις σπουδές τους είτε επιλέξουν να παραμείνουν στην Ελλάδα, είτε αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό. 

Οι πρόσφατοι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί: 93% των αποφοίτων του MSc in Strategic HRM, που δεν εργάζονταν στο ξεκίνημα των σπουδών τους έχουν ήδη απορροφηθεί σε θέσεις στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού. Επίσης, ένα 20% των φοιτητών έκαναν στροφή στην καριέρα τους μεταπηδώντας στον συγκεκριμένο χώρο, κι έτσι εξέλιξαν την επαγγελματική τους πορεία.

Όπου και αν στοχεύει η αναζήτηση εργασίας –Ελλάδα ή εξωτερικό–, το MSc in Strategic HRM φαίνεται να αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή, καθώς είναι πιστοποιημένο από διεθνείς φορείς (EFMD, NECHE) και έχει αναγνώριση σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα το Society for Human Resource Management αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες και τα πρότυπα που έχει εκδώσει για μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Στα πλεονεκτήματα του προγράμματος ανήκει και η σημαντική δικτύωση που προσφέρει στους αποφοίτους του. Με άλλα λόγια, όσοι το παρακολουθούν γίνονται μέλη ενός δικτύου αποφοίτων που εργάζονται σε κορυφαίες εταιρείες σε όλο τον κόσμο.  

Προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη: Σημαντικές ευκαιρίες και στήριξη μέσα από υποτροφίες 

Σίγουρα, το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς ο στόχος του είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση. Παρόλ αυτά, το σημαντικότερο είναι ότι κάθε φοιτητής αισθάνεται ότι το έμπειρο διδακτικό προσωπικό ενδιαφέρεται και εργάζεται με κάθε τρόπο για την εξέλιξή του, καθώς και την προσωπική και επαγγελματική του ανάπτυξη. 

Στο παραπάνω συμβάλουν σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρονται στους φοιτητές, όπως για παράδειγμα οι υποτροφίες, που επιβραβεύουν την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά τους. Πιο συγκεκριμένα, κάθε χρόνο το Alba προσφέρει περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και οικονομική στήριξη. Μάλιστα, οι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα MSc in SHRM, έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν και ονομαστικές υποτροφίες όπως την "Υποτροφία Nielsen" ή την Υποτροφία «Οργανωσιακής Συμπεριφοράς Chris Argyris» καλύπτουν το 100% των διδάκτρων.  

Αναλυτικές λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ
Μπορείτε επίσης να «κατεβασετε» το e-book 

Alba Graduate Business School >
MSc in Strategic Human Resource Management > 

Σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού >

Bookmark and Share


Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική