Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στην εποχή του τεχνολογικού disruption

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στην εποχή του τεχνολογικού disruption

Σύμφωνα με το World Economic Forum, διανύουμε την περίοδο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, με μελέτες να προβλέπουν ότι, λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων, και ιδιαίτερα της τεχνητής νοημοσύνης, θα χαθούν περίπου 40% των σημερινών θέσεων εργασίας. Κι όμως, ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στο management σήμερα είναι η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού. Παράδοξο; Καθόλου. Σε μία εποχή όπου η εκθετική ανάπτυξη της τεχνολογίας αλλάζει δραστικά το τοπίο των παγκόσμιων εξελίξεων, ανάμεσά τους και αυτό της εργασίας, η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού αναδύεται ενισχυμένη και επιφορτισμένη με τον, πιο σημαντικό, ίσως, ρόλο στην ιστορία της: να συμβάλει στην ευημερία των ανθρώπων, των οργανισμών και του πλανήτη. Και ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο, πιο επίκαιρη από ποτέ. 

Οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες και οι ευθύνες του HR

Αυτό που ζητούν επιτακτικά οι εργοδότες είναι ουσιαστικά τα soft skills. Αναζητούν άτομα με ικανότητες δημιουργίας σχέσεων, επίλυσης προβλημάτων, coaching αλλά και χειρισμού των επιπτώσεων της ψηφιακής εποχής. 

Στην εποχή όπου τα ταλέντα (το 10-20% των εργαζομένων σε μια επιχείρηση) επηρεάζουν περίπου 60% της συνολικής απόδοσης, το HR διαθέτει την τεχνογνωσία και τα επιχειρήματα προκειμένου να οδηγήσει τις επιχειρήσεις αρκετά βήματα μπροστά, διασφαλίζοντας όμως το αίσθημα δικαίου και προσφέροντας ευκαιρίες προς όλο το δυναμικό. 

Το προφίλ του σύγχρονου επαγγελματία HR

O σύγχρονος επαγγελματίας στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού oφείλει να παρακολουθεί τον κόσμο σε πολλαπλά επίπεδα: παγκόσμιες δυναμικές, νέες τεχνολογίες, περιβαλλοντικές προκλήσεις, εγχώριες οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές, δημογραφικές αλλαγές, και ασφαλώς τα ενδοεπιχειρησιακά ζητήματα. 

H ανταπόκριση των επιχειρήσεων και των στελεχών στα νέα δεδομένα συνδέεται άμεσα με την ικανότητα τους να μαθαίνουν, να προσαρμόζονται και να τολμούν να αμφισβητούν τη γνώση που ήδη έχουν. Είναι λοιπόν αναγκαία η καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεχούς μάθησης που ενθαρρύνει την καινοτομία και θα συμβάλλει στο μετασχηματισμό της εταιρικής κουλτούρας των επιχειρήσεων, ώστε αυτές να ανταποκριθούν με επιτυχία στις προκλήσεις της Ψηφιακής Εποχής

To Alba Graduate Business School, The American College of Greece, με μότο το Business Unusual, εμφυσά στα στελέχη/μαθητές του αυτή ακριβώς την νοοτροπία!

Μεταπτυχιακές σπουδές για τον σύγχρονο HR επαγγελματία 

Για τα στελέχη που βλέπουν στις επιταγές των καιρών την ευκαιρία να επαναπροσδιοριστούν στρατηγικά ως επαγγελματίες του HR και αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον αυριανό του ρόλο, το MSc in Strategic Human Resources Management του Alba Graduate Business School προσφέρει ένα συναρπαστικό περιβάλλον μάθησης που συνδυάζει: υψηλών προσόντων καθηγητές, βραβευμένο ακαδημαϊκό πρόγραμμα, μάθηση προσανατολισμένη στη δράση και διεθνή προοπτική. Οι σπουδές στο Alba είναι απαιτητικές όμως την ίδια στιγμή, οι φοιτητές νιώθουν ότι είναι μέλη μίας οικογένειας που ενδιαφέρεται ειλικρινά γι’ αυτούς, για την πρόοδό τους και την επαγγελματική τους εξέλιξη.  

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα έχει πιστοποιηθεί από διεθνείς φορείς (EFMD, NECHE), διαθέτει, δηλαδή, πιστοποίηση με αναγνώριση σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα το Society for Human Resource Management (SHRM - www.shrm.org) αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες και τα πρότυπα που έχει εκδώσει για μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Το πρόγραμμα προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου που συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή της μέσα από workshops καθώς και προγράμματα μαθητείας σε κορυφαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας και στο εξωτερικό.  

Εμπειρία στην πράξη μέσα στην τάξη (workshops)

Σημαντική για το πρόγραμμα είναι η «επένδυση» μέσα στην τάξη. Γι’ αυτόν το σκοπό, προσφέρονται εργαστήρια σε συνεργασία με ειδικούς του κλάδου, όπως ο Όμιλος Korn Ferry/Hay, για την παροχή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που όμως προσφέρει και πρακτική γνώση. Παράλληλα το πρόγραμμα διαθέτει υπηρεσίες προσωπικού coaching ώστε οι φοιτητές να ενισχύσουν τις ατομικές τους δεξιότητες, μέσα από το μάθημα Leadership Development (Ανάπτυξη Ηγεσίας) ενώ, παράλληλα, προσφέρονται εργαστήρια με αντικείμενο σύγχρονα και επίκαιρα θέματα, όπως η διαφορετικότητα, η διαχείριση των συγκρούσεων, κ.ά.

Όσον αφορά το διδακτικό προσωπικό, μόνιμοι και επισκέπτες καθηγητές, καταξιωμένοι, με σπουδές και συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια σε Ευρώπη και Αμερική, με δημοσιεύσεις σε έγκριτες επιστημονικές εκδόσεις είναι μεταξύ των διακεκριμένων καθηγητών ενώ στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους, οι φοιτητές του MSc in Strategic HRM αποκτούν πρακτική γνώση και εξοικείωση στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού, μέσα από ένα δομημένο πρόγραμμα μαθητείας. 

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως όσοι παρακολουθούν το πρόγραμμα γίνονται μέλη ενός δικτύου αποφοίτων που εργάζονται σε κορυφαίες εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να «κατεβάσετε» το e-book και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Alba 

Alba Graduate Business School >
MSc in Strategic Human Resource Management > 

Σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού >

Bookmark and Share


Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική