ΑΚΤΟ

ΑΚΤΟ

Προφίλ Εκπαιδευτικού Οργανισμού

ΑΚΤΟ

Ο ΑΚΤΟ είναι το κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα Tέχνης και Design στην Ελλάδα. Δέσμευσή του είναι να καλλιεργήσει δημιουργικούς και επιτυχημένους επαγγελματίες με δομημένη σκέψη και ήθος.

Οι σπουδές στον ΑΚΤΟ βασίζονται σε ισχυρά ακαδημαϊκά θεμέλια, ενώ διακρίνονται για την σύνδεσή τους με την αγορά και την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Στοχεύουν στην ανάδειξη αποφοίτων με ολοκληρωμένη γνώση, προσωπικότητα και καλλιέργεια, οι οποίοι σταδιοδρομούν στην διεθνή αγορά με αυτοπεποίθηση.

  • Πτυχία Bachelor’s και Μaster’s του Middlesex University
  • 2,000 φοιτητές στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη
  • 14,000 απόφοιτοι
  • 40 χρόνια ιστορίας με σημαντικές διακρίσεις
  • Δυναμικό δίκτυο καθηγητών, διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου
  • Εκπαίδευση με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας
  • Ευέλικτα προγράμματα σπουδών
  • Πρότυπες κτιριακές εγκαταστάσεις
  • Εκατοντάδες θέσεις εργασίας προσφέρονται κάθε χρόνο, στους αποφοίτους του ΑΚΤΟ, μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας που διαθέτει

Προγράμματα σπουδών

Με την επικύρωση του Middlesex University, λειτουργούν στον ΑΚΤΟ μεταπτυχιακά προγράμματα Master of Arts in Design και εννέα προπτυχιακά σε επίπεδο Bachelor of Arts (Honours) Degree, στις ειδικότητες: Graphic Design, Interior Architecture, Product Design, Photography, Marketing & Advertising, Fashion Design, Fine Arts & Technology, 3D Animation & Multimedia Productions και Sketch-Comics-Cartoon.

Σε πτυχίο του ΑΚΤΟ οδηγούν τα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης Σχεδιαστές Δομικών Έργων και Computer Graphics DTP & Web Design.

Προσφέρονται επίσης, δύο πρωτοποριακά προγράμματα σπουδών -με ευέλικτα ωράρια- ειδικά σχεδιασμένα για εκείνους που η έλλειψη χρόνου, οι οικογενειακές & επαγγελματικές υποχρεώσεις ή η απόσταση από την Αθήνα αποτελούν εμπόδια στις σπουδές τους. Το Open Learning (με παρακολούθηση δύο απογεύματα την εβδομάδα, Δευτέρα και Τετάρτη) και το Distance Learning (με παρουσία στη σχολή μία φορά το μήνα, Παρασκευή και Σάββατο).

Εξειδικευμένες σειρές σεμιναριακών κύκλων εντάσσει -κάθε χρόνο- ο ΑΚΤΟ στα προγράμματά του, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του επιπέδου του σχεδιασμού στη χώρα μας, στην προώθηση της κουλτούρας σε θέματα θεωρίας της τέχνης αλλά και στην επιμόρφωση & παροχή δυνατοτήτων δια βίου εκπαίδευσης.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ευελπίδων 11Α
Πεδίο του Άρεως
Αθήνα 113 62
Τηλ: 210 52 30 130
Fax: 210 38 13 700

Κραναού 3
Πλατεία Κουμουνδούρου
Θησείο
Αθήνα 105 53
Τηλ/Fax: 210 32 38 111

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
26ης Οκτωβρίου 38-40 & Α. Γεωργίου,
Θεσσαλονίκη 546 27
Τηλ: 2310 544 723
Τηλ/Fax: 2310 221 231